Læsetid: 3 min.

Polsk nej spærrer for EU-enighed om klimamål

EU-rådets præsident kalder det en sejr, at alle lande minus ét i nat enedes om et langsigtet EU-mål om klimaneutralitet i 2050. Topmødets sluterklæring siger intet om et skærpet EU-mål i 2030
61 aktivister ’satte ild til’ Europabygningen i Bruxelles i forbindelse med klimatopmøde i EU, hvor Polen viste sig at stemme imod målet om klimaneutralitet i 2050.

61 aktivister ’satte ild til’ Europabygningen i Bruxelles i forbindelse med klimatopmøde i EU, hvor Polen viste sig at stemme imod målet om klimaneutralitet i 2050.

Olivier Hoslet

14. december 2019

EU’s stats- og regeringschefer har i Bruxelles ikke leveret på det krav om ansvarlighed, ambition og handlekraft, som de unge klimaaktivister på COP25 i Madrid har appelleret om og demonstreret for.

Det stod klart natten til fredag, da formanden for Det Europæiske Råd, den tidligere belgiske premierminister Charles Michel, fra EU-topmødet ganske vist erklærede klimasejr, men reelt måtte erkende, at EU-landene ikke kunne mobilisere fuld enighed om et klimaneutralt EU i 2050 og slet ikke kunne sige noget om et skærpet mål for 2030.

Da de langvarige og hårde forhandlinger på topmødet sluttede ved et-tiden i nat, var det med en formulering i sluterklæringen, der sagde, at »Det Europæiske Råd giver sin tilslutning til målet om at opnå et klimaneutralt EU i 2050, i tråd med Parisaftalens mål. Ét medlemsland kan ikke på nuværende tidspunkt forpligte sig til for eget vedkommende at realisere dette mål, og Det Europæiske Råd vil vende tilbage til dette i juni 2020.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Erik Karlsen
Thomas Tanghus og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Sørensen

ju...huuuuu hvor er alle venstrefløjens jubel ja sigere.....

tænk vi afholdte, et EU parlements valg hvor flere kandidaterne nærmest garanterede at en sådan aftale var hjemme, ja eu var ganske enkelt krumtappen i hele klima kampen.....

man glemte så bare lige i sit jubel lalleglade ja at polen har veto. og at polen så brugte sin veto ganske som polen hade varslet, det UPS.....

lad os lave klimaets svar på shengen aftalen så vi kan få de ligeledes prograsive lande som Schweiz norge island og ja storbritanien med på en fælles aftale mellem de europiske lande, overnationalt som i shengen ... og lade polen og ungarn sejle i deres egen sø.

som vi der er modstandere af eu hele tiden har forestlået. hvorfor skal 80 millioner euroære stå uden for en sådan aftale bare fordi de ikke er medlemmer af eu, ja nu vil. polens 36 millioner og ungarns 10 millioner pludseligt veje mindre...

man er på venstrefløjen blevet så lalleglad tilhænger at man ikke ser svagehederne i eu.

Der er vel kun én ting at gøre: Smid Polen ud af EU!

Lars Jørgensen, Gert Romme, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Mord på den oprindelige befolkning i Amazonas finansieret af EU, for profit til de rigeste i EU, rydning af regnskov, acceleration af de menneskeskabte klimaforandringer for billig soya til EU!

Det lader sig tydeligvis ikke gøre, at vores økomisk velbeslåede og beskyttede politikere, skal bekæmpe det selv samme økonomiske system, de på egen hånd har opbygget til primært at komme dem selv økonomisk til gode!

Firmino Prexede Guajajara og Raimundo Guajajara to ledere for den oprindelige befolkning i Amazonas er lørdag blevet myrdet i kølvandet på Brasiliens præsident Jair Bolsonar og EU-Mercosur-aftalen i fælles kamp om eskaleret afbrænding af Amazonas for soya eksport til bl.a. Danmark.

Danmark står for rydning af regnskov for billig soya, der i area årligt svare til Sjælland, soya som tjener til foder for vores svinefabrikker, men ikke regnes med i Danmarks CO2 udledning.

Hvor er den politiske vilje til at komme de nødstedt til undsætning i og sikre vores børns fremtid?

Fakta om den fortsat førte globale og lokale pseudo økonomiske vækst politik og vores børns fremtid.

World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.
United Nations
“A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Fra Global Sustainable Development Report.
“Adding to the concern is the fact that recent trends along several dimensions with cross-cutting impacts across the entire 2030 Agenda are not even moving in the right direction.

Four in particular fall into that category:

Rising inequalities.
Climate change.
Biodiversity loss and increasing amounts of waste from human activity that are overwhelming capacities to process them.”
Citat slut.

Det går globalt den forkerte vej på alle punkter der vedrøre de menneskeskabte klimaforandringer, det svindende eksistensgrundlag, sult og stigende ulighed generelt globalt.

Fra Global Sustainable Development Report (fortsat)
“Critically, recent analysis suggests that some of those negative trends presage a move towards the crossing of negative tipping points, which would lead to dramatic changes in the conditions of the Earth system in ways that are irreversible on time scales meaningful for society.

Recent assessments show that, under current trends, the world’s social and natural biophysical systems cannot support the aspirations for universal human well-being embedded in the Sustainable Development Goals.”
Citat slut.

Global Sustainable Development Report 2019:
The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019).

Det er alene et spørgsmål om vilje og at rette blikket mod årsagen.

De riges livstil!

Et tankeeksperiment.

1. Forestil dig de menneskeskabte klimaforandringer blev opfattet, som en eksistentiel trussel i EU.

2. EU lovgivning forpligtede derfor de 10% rigeste i EU til, at udlede den samme mængde CO2, som den en gennemsnits EU borger.

3. De resterende 90% af EU borgerne reducere ikke deres CO2 udledning.

Resultat:
Den globale CO2 udledning bliver reduceret med 33%

Link: https://youtu.be/7ElUIm-bd9Y
Link: https://youtu.be/11FCyUB81rI

Martin Sørensen

nu vil jeg være djævlens advokat.

hvilken traktat bryder polen med deres veto?..... ja INGEN..... de bruger sådan set bare deres ret til at nedlægge et veto. macrons trudsler, er tomme tønder der buldre mest, for der er INTET der kan gøres overfor et land der stiller sig på bagbenene, ja dem der siger så må vi ekskludere polen bryder faktisk grundlaget for hele eu´s fundement. ja man udstiller sin egen uvidenhed, ved og sige dette. og fortæller faktisk at man ikke forstår hvad EU er.

polen udstiller svagheden i eu. længere er den ikke, der er kun en shengen løsning, der kan samle de lande der ønsker og gå vidre, og så uden om polen,. og de lande der ikke vil være med. men igen så er man ramt af eu´s indre marked. for de lande må IKKE forhindre polen og de andre lande der ikke er med på en klima løsning med afgifter, på deres produkter, problemet ligger inde i motoren i EUs system. og kan man ikke forstå dette så forstår man ikke eu.

ja jeg er eu modstander. for jeg tror ikke på projektet,....