Læsetid: 6 min.

»Rigsretsprocessen er blevet et stort oplysningsprojekt for os amerikanere«

Mens de fleste demokratiske vælgere på forhånd har taget stilling til rigsretsprocessen, kæmper demokrater og republikanere om at overbevise de partiuafhængige om deres version af sagen mod Trump. Information mødte nogle af dem til vælgermøde i New Hampshire
Til Townhall-valgmøde for den demokratiske kandidat Pete Buttigieg i New Hampshire har Information talt med lokale vælgere om deres syn på rigsretshøringerne mod præsident Trump. Demokraterne og republikanerne kæmper om de uafhængiges gunst, og New Hampshire er delstaten, der starter den amerikanske primærvalgkamp i februar.

Til Townhall-valgmøde for den demokratiske kandidat Pete Buttigieg i New Hampshire har Information talt med lokale vælgere om deres syn på rigsretshøringerne mod præsident Trump. Demokraterne og republikanerne kæmper om de uafhængiges gunst, og New Hampshire er delstaten, der starter den amerikanske primærvalgkamp i februar.

David Degner

11. december 2019

MILFORD, NEW HAMPSHIRE – De mange indtryk fra kongreshøringerne i rigsretsprocessen mod præsident Donald Trump rumsterer stadig hos de vælgere, Information møder, inden den demokratiske præsidentkandidat Pete Buttigieg indfinder sig til vælgermøde på rådhuset i provinsbyen Milford i delstaten New Hampshire.

Det er dagen, efter fire forfatningseksperter har givet hver deres tolkning af forfatningsfædrenes formål med at bemyndige Repræsentanternes Hus til at stille en præsident for en rigsret – en 8 en halv timer lang forelæsning og disputats i retslære og historie på tv og radio.

Inden høringerne i november var partiuafhængige Diane Erlich ikke overbevist om, at der burde rejses tiltale mod præsidenten. Det blev hun først, da Harvard-professor Noah Feldman forklarede, at der ikke er skyggen af tvivl om, at forfatningsfædrene tilføjede en rigsretsartikel for at hindre den type magtmisbrug, Trump er beskyldt for.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu