Læsetid: 5 min.

Jeg har skrevet den ene depressive artikel efter den anden om Mellemøsten. Nu sker der endelig noget opløftende

Stik imod alle forventninger har arabiske befolkninger nu, efter de senere års kaos, rejst sig, skriver Informations Mellemøstkorrespondent Waleed Safi i tredje afsnit af sin dagbog fra to måneders rejse i Mellemøsten. Han er kommet til Beirut
Civil ulydighed i Beirut. Opstanden i Libanon begyndte, da regeringen forsøgte at indføre en særlig afgift på sms-tjenesten WhatsApp. Det fik tålmodigheden blandt landets unge til at briste. Nu er de på barrikaderne.

Civil ulydighed i Beirut. Opstanden i Libanon begyndte, da regeringen forsøgte at indføre en særlig afgift på sms-tjenesten WhatsApp. Det fik tålmodigheden blandt landets unge til at briste. Nu er de på barrikaderne.

Ammar Abd Rabbo

2. januar 2020

Da jeg ankommer til Libanons hovedstad Beirut, drøner jeg mod Martyrernes Plads i byens centrum, som demonstranterne har forvandlet til et folkemøde, hvor der diskuteres politik, samfund, og protesttaktikker.

Opstanden i Libanon begyndte, da regeringen forsøgte at indføre en særlig afgift på sms-tjenesten WhatsApp. Det fik tålmodigheden blandt landets unge til at briste. Nu er de på barrikaderne.

Sammenlignet med sørgelige Kairo er stemningen i Beirut festlig. Mænd og kvinder stråler af glæde. De udtrykker sig frit. De taler om deres håb og drømme. Gnisten i de unge libaneseres øjne minder mig om den gnist, jeg så i egypternes øjne på Tahrirpladsen i Kairo tilbage i 2011.

Det hele bliver endnu vildere, da jeg kigger på min telefon.

»Der er ingen vej tilbage nu,« står der.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Nielsen
  • Claus Nielsen
  • ingemaje lange
  • David Zennaro
  • Palle Pendul
Kristian Nielsen, Claus Nielsen, ingemaje lange, David Zennaro og Palle Pendul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mange danskere kan forestille sig et andet Danmark, vi har også brug for en revolution, tænke anderledes i helheder, have et andet økonomisk system, leve mere klimavenligt mm og den revolution er i fuld gang men folks tankegang tager tid at ændre. Både hos os og andre holder man sig helst til det vanlige indtil man er nødt til at ændre tingene og vi er tvingende nødt til at ændre verden