Læsetid: 3 min.

Socialdemokratisk farce fortsætter: SPD bliver formentlig i Merkels regering efter partidag

Socialdemokratisk modrevolution: Partiledelsen er ydmyget, men op til partidagen sætter de nye formænd fra partiets venstrefløj deres troværdighed på spil ved at UDVANDE kravene til Merkels CDU/CSU. Oprindeligt ville de sprænge regeringen
Med SPD-baglandets valg af venstrefløjskandidaterne Saskia Esken og Norbert Walter-Borjans som nye partiledere har hele den hidtidige SPD-ledelse fået en syngende lussing.

Med SPD-baglandets valg af venstrefløjskandidaterne Saskia Esken og Norbert Walter-Borjans som nye partiledere har hele den hidtidige SPD-ledelse fået en syngende lussing.

Michele Tantussi

6. december 2019

Det har været uhyre travle dage i SPD-centralen Willy-Brandt-Haus op til fredagens og lørdagens partidag. Partiet har nemlig sat sig i en strategisk forfærdelig position, som det kræver en hel del politisk snilde og semantiske fordrejninger at komme ud af igen.

Med SPD-baglandets valg af venstrefløjskandidaterne Saskia Esken og Norbert Walter-Borjans som nye partiledere har hele den hidtidige SPD-ledelse fået en syngende lussing. Den havde nemlig stillet sig bag højrefløjskandidaten, vicekansler og finansminister Olaf Scholz, som entydigt plæderede for en fortsættelse af den store koalition med Merkels CDU/CSU.

Esken og Walter-Borjans blev derimod valgt på, at SPD skal genforhandle regeringsgrundlaget med CDU/CSU og tække partiet mærkbart mod venstre. Men modrevolutionen i SPD kom hurtigere end revolutionen.

I denne uge har Walter-Borjans slået fast, at »vi vil ikke bare sådan uden videre ud af den store regeringskoalition.« Op til partidagen er deres »Fremskridtsprogram« tilmed blevet så udvandet af resten af partiledelsen, at selv Olaf Scholz »fint kan leve med det«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu