Læsetid: 1 min.

Tysk klimapakke strammes og snøres

17. december 2019

Mens klimatopmødet i Madrid endte i stærkt skuffende kompromiser, kunne tyskerne mandag opleve, hvordan striden om den store industrinations klimapakke overraskende blev afsluttet med en let skærpelse til klimaets fordel.

Ifølge flere tyske medier vil den kommende pris på et ton CO2 i bolig- og trafiksektoren allerede fra 2021 ligge på 25 euro i stedet for ti euro pr. ton. Frem til 2025 skal prisen stige til 55 euro pr. ton CO2. Det vil allerede i 2021 betyde en stigning på mellem 50 og 60 øre pr. liter benzin.

For at gøre stigningen lettere at sluge for alle forbrugere sænkes de grønne afgifter på el, kørselsfradraget øges, og tyske togbilletter bliver ca. ti procent billigere på grund af lavere moms end hidtil.

De Grønne kalder kompromiset for både »en delvis succes« og »utilstrækkeligt«.

Fra det magtfulde Tysk Industriforbund (BDI) lyder det derimod, at »den planlagte stigning i CO2-priserne truer med at forringe den tyske konkurrenceevne drastisk«. Industriens krav er derfor entydigt: »Lovgiverne må skabe en fair kompensation for os.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Ejvind Larsen
Morten Lind og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når ALLE skal bidrage til de økonomiske omkostninger ved klimaforbedrende tiltag, så skal der ikke kompenseres for lavere profitter i industrien.
Der er jo heller ingen der bliver kompenseret for højere priser på benzin, fødevarer og andre forbrugsvarer.

Morten Lind, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen og Anker Andersen anbefalede denne kommentar