Læsetid: 4 min.

Bernie Sanders og Elizabeth Warren i totterne på hinanden under tv-debat i Iowa

De to førende progressive demokratiske præsidentkandidater fortsatte et mundhuggeri om køn under tv-debat. Det illustrerer, hvor meget der står på spil i de sidste uger inden partivalget i Iowa. De seneste målinger viser dødt løb i Iowa og New Hampshire mellem Sanders, Warren og de moderate Joe Biden og Pete Buttigieg
De to førende progressive demokratiske præsidentkandidater fortsatte et mundhuggeri om køn under tv-debat. Det illustrerer, hvor meget der står på spil i de sidste uger inden partivalget i Iowa. De seneste målinger viser dødt løb i Iowa og New Hampshire mellem Sanders, Warren og de moderate Joe Biden og Pete Buttigieg

Ritzau/Scanpix

15. januar 2020

De to erklærede »venner« og demokratiske præsidentkandidater Bernie Sanders og Elizabeth Warren er pludselig begyndt at bekrige hinanden frem for at holde sigtekornet rettet mod præsident Trump.

Det overraskende stridsemne er kønspolitik.

Under en tv-debat i Iowa tirsdag aften benægtede Sanders at have sagt til Warren under en privat middag i 2018, at en kvinde ikke kan besejre Trump. Men Warren stod fast ved sin påstand.

Bataljen startede i sidste weekend, da Sanders’ kampagne insinuerede i en brochure, at Warrens vælgere skulle være »de veluddannede og bedrestillede«, der altid stemmer demokratisk ved præsidentvalg. Sanders skulle derimod være kandidaten, der kan indlemme nye vælgere i partiets fold.

Warren tog hurtigt til genmæle. Mandag beskyldte hun Sanders for at »rakke ned« på hendes kampagne. Senere påstod Warren, at Sanders under deres middag i 2018, advarede hende mod »sexisten« Trump og skulle have sagt, at en kvinde ikke kan slå ham.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Sørensen

Ghita Bohn godt spørgsmål. det virker nærmest som om information nægter at andrew yang eksistere jeg glæder mig til at se dem æde kamelerne, når yang, vinder i flere stater. jeg tror så ikke på iowa men han bliver i toppen, mens joe biden, vil vise sig og være en klam prut. Yang kan vinde NH, den 11 febuar.

Efter den 3 febuar kan information ikke længere injurere andrew yang. selv om de åbenbart meget gerne vil. for deres handlinger viser ikke andet.

Charlotte Bæk

Hvorfor omtales right-wing demokrater (Biden, Buttigieg) som "moderate"? Flertallet af amerikanerne støtter gratis universiteter, single-payer health care, progressiv klimapolitik og minimumsløn, som man kan leve af - dvs. de står meget tættere på Sanders og Warren end dem, som i newspeak kaldes "moderate", og "realistic".