Læsetid: 4 min.

Et bogmanuskript og Mitt Romney indfører pludselig et usikkert moment i rigsretssagen mod Trump

Tidligere sikkerhedsrådgiver John Boltons belastende referat i en kommende bog af et møde med præsident Trump kan sandsynligvis overbevise flere senatorer om at støtte demokraternes krav om indkaldelse af nye vidner. Det tydede meget på mandag aften
Den tidligere præsidentkandidat, senator Mitt Romney fra Utah, var den første republikaner, der mandag amerikansk tid viste tegn på at være villig til at indkalde flere vidner til rigsretssagen i Senatet.  

Den tidligere præsidentkandidat, senator Mitt Romney fra Utah, var den første republikaner, der mandag amerikansk tid viste tegn på at være villig til at indkalde flere vidner til rigsretssagen i Senatet.  

Michael Brochstein

28. januar 2020

Et manuskript til en endnu ikke udgivet af bog skrevet af præsident Donald Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver, John Bolton, vendte mandag op og ned på rigsretssagen i USA’s senat.

Inden The New York Times offentliggjorde et referat søndag aften af Boltons beskrivelse af et møde med Trump i Det Ovale Kontor i august sidste år, hvor han forgæves prøvede at overtale præsidenten til at frigive en tilbageholdt militærhjælp til Ukraine, var der ikke et flertal i Senatet for at indkalde Bolton som vidne.

Meget lidt tydede på, at det demokratiske mindretal i Senatet kunne mobilisere de nødvendige fire republikanske stemmer til at støtte et forslag om at stævne vidner og begære relevante dokumenter fra Det Hvide Hus.

Den situation ændrede sig natten mellem søndag og mandag. Allerede inden Trumps hold af sagførere stillede op i Senatet mandag for at fremlægge deres argumenter imod en afsættelse af præsidenten, var det indlysende, at flere republikanske senatorer end tidligere ikke længere kunne modstå presset fra demokraterne og den offentlige opinion.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu