Læsetid: 9 min.

Catalansk krise ankommer til EU

Med sin nyerhvervede immunitet som EU-parlamentariker satser separatistleder Carles Puigdemont på at sætte Cataloniens selvstændighed højt på den europæiske dagsorden
»De sagde, at jeg aldrig ville kunne indtage min plads i EU-Parlamentet,« siger Carles Puigdemont til nyhedsbureauet AP om de spanske myndigheder. »De har fejlet på alle slagmarker. Ja, det er en magtfuld stat, men vi har vundet, og vi er nu her.«

»De sagde, at jeg aldrig ville kunne indtage min plads i EU-Parlamentet,« siger Carles Puigdemont til nyhedsbureauet AP om de spanske myndigheder. »De har fejlet på alle slagmarker. Ja, det er en magtfuld stat, men vi har vundet, og vi er nu her.«

Frederick Florin

18. januar 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Catalansk krise ankommer til EU

Af Martin Gøttske

Den spændte krise om Cataloniens selvstændighedsambitioner ankom i denne uge til EU.

Det skete i skikkelse af den catalanske separatistleder Carles Puigdemont, der er en eftersøgt mand i Spanien, men som mandag efter lang tids juridisk tovtrækkeri for første gang kunne indtage den plads i EU-Parlamentet, som han vandt ved europaparlamentsvalget i maj sidste år.

Puigdemont lovede at bruge sin nye platform til at presse catalansk løsrivelse højt op på den europæiske dagsorden. »Vi er her for at minde folk om, at den catalanske krise ikke er et internt anliggende, men er en sag for hele Europa,« erklærede den tidligere catalanske præsident, der nu lever i eksil i Belgien.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Carles Puigdemont har lovet at bruge sin nye platform til at presse catalansk løsrivelse højt op på den europæiske dagsorden, men det virker ikke til det er at nogen EU lande vil støtteham, for ingen selvstændige lande ønsker at støtte selvstændighesbevægelser, der i sidste ende kam ramme dem selv. Især ikke med natinalismen i fremmarch.