Læsetid: 5 min.

Dag 1 i rigsretssagen: Demokratiske anklagere støder hovedet imod en mur i Senatet

I Repræsentanternes Hus herskede demokraterne. I Senatet er det republikanernes tur til at bestemme over retsprocedurer, tidsskema og vidner. I en maratondebat tirsdag afviste de alle ændringsforslag om at stævne vidner
Den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell på vej ud ad Senatets kammer i forbindelse med rigsretssagen mod Donald Trump.

Den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell på vej ud ad Senatets kammer i forbindelse med rigsretssagen mod Donald Trump.

Tom Brenner

22. januar 2020

Den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell fra Kentucky, er kendt som en parlamentariker, der aldrig begår fodfejl. Ingen skulle kunne aflæse sine partikammeraters intentioner som ham.

Overraskelsen var derfor betragtelig, da McConnell tirsdag i sidste øjeblik besluttede at ændre to punkter i sit forslag til de retsprocedurer, Senatet skal følge i rigsretssagen mod præsident Donald Trump.

Revisionen af teksten skete på så sent et tidspunkt, inden Senatet samledes, at McConnell måtte bruge en blyant til at strege sætninger ud og sætte nogle nye ind, inden han læste teksten højt for de 100 senatorer og millioner af tv-seere i USA og verden over.

Snart sivede det ud, at et ukendt antal republikanske senatorer under deres frokost tirsdag havde gjort indsigelse imod det sammenpressede tidsskema, McConnell lagde op til. Ifølge hans forslag ville de demokratiske anklagere og præsident Trumps forsvarsadvokater hver få 24 timer til at fremlægge deres argumenter over kun to dage.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det amerikanke såkaldte demokrati for fuldt blæs er en påmindelse om, at vi selvfølgelig ikke skal have sådan et i Europa. Og måske vi skulle undersøge, om vi ikke allerede har elementer af det. Politik vendt i penge og stegt i koruption. Kunne vi ikke en dag ende med en Silvio Berlusconi som præsident?

Parlamentariske Euro-millionærer i lommen på Volkswagen's og Airbus's chefernes Euro-milliadærer. Hvem sagde Macron?

Væk med fordelingspolitik. Ind med moraliserende identitetspolitik overfor moraliserende kristen værdipolitik:

Ud med fred og diplomati. Vi er det udvalgte folk, der kan hænge droner op på himlen, hvor som helst i verden vi vil. Uden at være det mindste i krig, kan vi sende misiler, ned mod enhver der rører på sig, og brænde dem op inden de ved af det. O..O..O..Obama-style.

Ny politik:....hvem er rigtig "fine" og hvem er ikke rigtig "fine", hvem er inde, og hvem er dømt ude..................