Læsetid: 4 min.

Dag 3: Republikanerne er irriterede over alle gentagelserne i rigsretssagen mod Trump

De demokratiske anklagere bruger mange af de samme vidneudsagn og tekster til at hamre deres budskab hjem, hvilket dødkeder republikanerne. Men efter ni timers rettergang torsdag italesatte hovedanklager Adam Schiff et udbredt synspunkt blandt republikanske senatorer: At Trumps gerninger ikke berettiger en afsættelse fra embedet
»I senatorer har forpligtet Jer i en éd til at være uvildige i jeres dom over præsidenten,« lød det fra Adam Schiff på tredjedagen af rigsretssagen mod Donald Trump.

»I senatorer har forpligtet Jer i en éd til at være uvildige i jeres dom over præsidenten,« lød det fra Adam Schiff på tredjedagen af rigsretssagen mod Donald Trump.

Alex Wong

24. januar 2020

Flere republikanske medlemmer af USA’s senat gav torsdag udtryk for irritation over de demokratiske anklagere fra Repræsentanternes Hus, som gang på gang gentager de samme ordrette citater, de samme videobidder og de samme sms’er fra de samme personer involveret i Ukraine-dramaet.

»Hvor mange gang skal vi senatorer høre det samme om og om igen? Det er træls, men jeg går ud fra, at demokraterne spiller for tv-kameraerne,« sagde republikanske senator Mike Rounds fra South Dakota til den landsdækkende offentlige tv-station PBS torsdag aften.

Demokraterne, der har taget initiativet til at rejse en rigsretssag mod præsident Donald Trump, løber uden tvivl en risiko ved at dødkede de republikanske senatorer. Det er trods alt dem, der skal overbevises om, at bevismaterialet er så ubestrideligt, at de intet andet valg har end at afsætte den republikanske præsident.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Thomas Tanghus og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

De skal høre det, til de erkender ,at den præsident de har valgt i tillid, har svigtet dem groft ved sine handlinger. Magt korrumperer, det er Trump og det repuplikanske parti eksempel på.

De, som faktisk har overværet det amerikanske senats behandling af sagen, vil vide at selv demokratiske senatorer sidder og sover for åben skærm.

"»I kan alle være forvisset om, at hvis I frifinder præsidenten, så vil han fortsætte med at sætte sine personlige interessere højere end nationens."

Det er og var ikke kun i egen interesse at Trump forsøgte at finde snavs på Clinton og Biden, det var også i republikanernes interesse. Og Schiff's underliggende alternativ; en præsident som sætter nationen( forstået som den brede befolkning)s interesser i forgrunden, er et fata morgana.

Hér er en amerikansk præsident, formentligt den eneste i den moderne, amerikanske historie, som sent i sin første præsidentperiode, og til mange magtfulde kredse og organisationers overraskelse, forsøgte sig med at sætte befolkningens interesser - samt noget så fornærmende som magtens selvkritik, global fred og forsoning, i forgrunden: https://www.youtube.com/watch?v=0fkKnfk4k40

Han blev som bekendt skudt af en enlig galning, som ikke kunne have gjort det.
Passér venligst gaden.