Læsetid: 5 min.

Donald Trumps advokater: Præsidenten har ikke brudt nogen love

Mandag påbegynder Donald Trumps advokater forsvaret for præsidenten i rigsretssagen. Men allerede i weekenden begyndte de at argumentere for præsidentens uskyld
Rigsretssagen mod Trump fylder godt på sendefladen i amerikansk tv. Her er vi på en diner i Muscatine, Iowa.

Rigsretssagen mod Trump fylder godt på sendefladen i amerikansk tv. Her er vi på en diner i Muscatine, Iowa.

Brian Snyder

27. januar 2020

Donald Trump har ikke brudt nogen love, og at demokraternes har valg at føre en rigsretssag imod ham, er blot et forsøg på at delegitimere Trumps præsidenttid. Sådan begyndte USA’s præsidents forsvarsadvokater at argumentere i weekenden, henvendt til de republikanske senatorer.

»De beder jer ikke kun om at omstøde resultatet af det seneste valg, men som jeg sagde, beder de jer også om at fjerne præsident Trump fra stemmesedlen ved et valg, der indtræffer om omtrent ni måneder,« sagde Pat Cipollone, Det hvide Hus’ advokat, da han begyndte sit kompromisløse forsvar for den trængte præsident.

Cipollone refererede til udtalelser fra de demokrater i Kongressen, der dagen forinden havde fremlagt deres argumenter og beviser for, at Donald Trump obstruerede Kongressen fra at undersøge, hvorvidt Trump-administrationen har tilbageholdt militærbistand til Ukraine.

Henvendt til senatorerne, der afgør udfaldet af rigsretssagen, sagde han:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu