Læsetid: 4 min.

Elitens topmøde i Davos er blevet (lidt mere) folkeligt. Men hvem mødes, og hvorfor gør de det?

Hvert år mødes politikere, forretningsfolk og organisationer i det østlige Schweiz for at debattere og finde løsninger på presserende globale udfordringer. Men i år får de unge også en stemme
Ursula von der Leyen taler under åbningen af World Economis Forum. Her er alt, hvad du skal vide om mødet, der i 50 år har bragt verdenseliten til det østlige Schweiz.

Ursula von der Leyen taler under åbningen af World Economis Forum. Her er alt, hvad du skal vide om mødet, der i 50 år har bragt verdenseliten til det østlige Schweiz.

Denis Balibouse

21. januar 2020

I snedækkede hytter med udsigt over alperne samles verdens elite i denne uge til det årlige højpolitiske forum, hvor stats- og regeringschefer skal debattere løsninger på verdens udfordringer med politikere, erhvervsfolk og ngo’er.

Her er, hvad du skal vide om World Economic Forum, der i 50 år har bragt verdenseliten til det østlige Schweiz.

Hvorfor mødes de?

Flere end 3.000 deltager i mødet, der afholdes fra den 21. til 24. januar. I år er programmet inddelt i seks temaer, som tegner retningen for debatterne. Øverst på dagsordenen står klima- og miljøudfordringer. I løbet af mødet har deltagerne flere hundrede ’sessions’ at vælge mellem.

Forud for mødet har World Economic Forum offentliggjort en trusselsrapport, hvor de kortlægger de fem globale risici, som vurderes som mest sandsynlige trusler mod det globale samfund.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Eva Schwanenflügel
Morten Lind og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tommy Clausen

Jeg oplever det som et stoppested for de udvalde, der man kan stoppe op og drikke bobbler med de andre udvalde. Jeg ved ikke om Jorden bliver et bedre sted på grund af denne klub.

kjeld jensen, Tue Romanow, Hanne Ribens, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Med de dagsordener, temaer, og en lidt andlerledes gæsteliste forsøger Davos at afgive nogle inkluderende signaler til resten af kloden. Men reelt tror jeg ikke at det vil gøre nogen forskel.

Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Achim K. Holzmüller, kjeld jensen, Tue Romanow, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar