Læsetid: 4 min.

Forlydender om John Boltons kommende bog kan få stor betydning for rigsretssagen mod Trump

En endnu ikke udgivet bog, skrevet af Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton, kan belaste præsidenten i den igangværende rigsretssag. Det store spørgsmål er nu, hvorvidt der kommer flertal i senatet for at indkalde nye vidner
John Bolton, Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver, har skrevet en bog, der bliver udgivet til marts. The New York Times løfter dog allerede nu for noget af indholdet. Angiveligt skriver Bolton, at Trump i august fortalte Bolton, at han ville indefryse militærhjælp til Ukraine, indtil præsident Volodimir Zelenskij offentligt bebudede en retlig undersøgelse af Joe Biden. Præcis det, som Trump er anklaget for i rigsretssagen.

John Bolton, Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver, har skrevet en bog, der bliver udgivet til marts. The New York Times løfter dog allerede nu for noget af indholdet. Angiveligt skriver Bolton, at Trump i august fortalte Bolton, at han ville indefryse militærhjælp til Ukraine, indtil præsident Volodimir Zelenskij offentligt bebudede en retlig undersøgelse af Joe Biden. Præcis det, som Trump er anklaget for i rigsretssagen.

Brendan Smialowski

28. januar 2020

Mens rigsretssagen mod den amerikanske præsident Donald Trump er i fuld gang, har et manuskript til en kommende bog skabt yderligere røre i den i forvejen tilspidsede situation. Forfatteren bag er selveste John Bolton, præsidentens tidligere nationale sikkerhedsrådgiver.

Ifølge The New York Times kan man i manuskriptet til The Room Where It Happened læse, at Trump tilbage i august fortalte Bolton, at han ville indefryse militærhjælp til Ukraine, indtil præsident Volodimir Zelenskij offentligt bebudede en retlig undersøgelse af tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søn, Hunter.

Bolton – en nykonservativ høg, der er aktiv i republikansk valgpolitik og optræder som Fox News-ekspert – hævder altså, at Trump har kædet tilbageholdelsen af militærhjælpen direkte sammen med en korruptionsundersøgelse af Biden-familien. Det er præcis, hvad han er anklaget for i rigsretssagen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

en løgn er først en løgn i Folketinget, når et flertal beslutter, at den er det.
Hvem sagde det ?
Men det gælder tilsyneladende også i USA`s senat.

Eva Schwanenflügel, Gert Romme og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Mit "take" på Bolton-situationen, er at han og republikanerne har lagt en fælde ud for demokraterne. Boltons fremstilles som lige det vidne, som kan fælde Trump - dem har der ved gud været mange af -, men i realiteten er han sat i byen af Trump-administrationen for at komme med præcis de fristende udtalelser, som demokraterne mangler. Vil demokratene havde ham som vidne hedder den bare også Hunter eller Joe Biden eller begge to, som et ægte pro quid quo med skrue.

Bolton har bare slet ikke det demokraterne mangler, mens Biden & Biden på alle tv-kanaler bliver tæsket rundt af de republikanske senatorer: Hvorfor fløj du rundt med far på hans fly, når du skulle til Kina og tale de egen business, med de mennesker de far også skulle mødes med i sin egenskab af vicepræsident? Osv, osv. Hunter, som måske ved hvad der kommer, er lige begyndt at betale børnebidrag til den stripper han fik barn med uden for sin egen familie.

kunne Bolton fælde sig selv, feks. med den MEK's terroristlejr han har fået stablet på benene i Albanien i endnu et Pro Quid Quo, ville alle blive glade, mens det bliver Bernie der fælder Trump!