Læsetid: 4 min.

Inden afgørende tv-debat ryger Bernie Sanders og Elizabeth Warren i totterne på hinanden

Et mundhuggeri mellem de to førende progressive demokratiske præsidentkandidater illustrerer, hvor meget der står på spil i de sidste uger inden partivalget i Iowa. De seneste målinger viser dødt løb i Iowa og New Hampshire mellem Sanders, Warren og de moderate Joe Biden og Pete Buttigieg
Joe Biden står mellem Bernie Sanders og Elizabeth Warren, mens de begge rækker hånden i vejret for at svare på et spørgsmål under en debat i Houston i Texas i september 2019.

Joe Biden står mellem Bernie Sanders og Elizabeth Warren, mens de begge rækker hånden i vejret for at svare på et spørgsmål under en debat i Houston i Texas i september 2019.

Mike Blake

15. januar 2020

De to erklærede »venner« og demokratiske præsidentkandidater Bernie Sanders og Elizabeth Warren er pludselig begyndt at bekrige hinanden frem for at holde sigtekornet rettet mod præsident Trump.

I sidste weekend insinuerede Sanders’ kampagne, at Warrens vælgere skulle være »de veluddannede og bedrestillede«, som altid stemmer demokratisk ved præsidentvalg, mens Sanders er kandidaten, der kan indlemme nye vælgere i partiets fold.

Warren tog hurtigt til genmæle. Først beskyldte hun Sanders for at »rakke ned« på hendes kampagne. Herefter hævdede hun, at Sanders under en privat middag i Washington, D.C. i 2018, advarede hende, at en kvinde ikke vil kunne slå »sexisten« Trump. Det benægter Sanders hårdnakket at have sagt.

Bataljen mellem de to progressive præsidentkandidater var ikke svær at forudse. Den kommer kort inden en tv-debat i delstaten Iowa natten til onsdag dansk tid, hvor begge kandidater skal kæmpe om at vinde den samme type vælgeres gunst i det partivalg (caucuses), som løber af stablen om tre uger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu