Læsetid: 3 min.

John Bolton er et kronvidne, som Trump og republikanske senatorer kan få svært ved at affærdige

Den tidligere sikkerhedsrådgiver, krigshøgen John Bolton, har med sin udmelding om at ville vidne tilført den kommende rigsretssag i Senatet et element af usikkerhed. Det kan også have brudt dødvandet mellem demokrater og republikanere om processens forløb
Det har hele tiden ligget i kortene, at Bolton ville kunne belaste Trump mere end andre vidner i Det Hvide Hus i forhold til præsidentens pres på Ukraines præsident og tilbageholdelse af 391 millioner dollar i militærhjælp sidste sommer.

Det har hele tiden ligget i kortene, at Bolton ville kunne belaste Trump mere end andre vidner i Det Hvide Hus i forhold til præsidentens pres på Ukraines præsident og tilbageholdelse af 391 millioner dollar i militærhjælp sidste sommer.

Brendan Smialowski

8. januar 2020

Tidligere sikkerhedsrådgiver John Boltons overraskende beslutning mandag om at imødekomme en mulig stævning fra Senatet om at aflægge vidnesbyrd føjer et element af usikkerhed til en rigsretssag mod præsident Donald Trump, hvis udfald indtil nu har syntes at være afgjort på forhånd.

En person, der står Bolton nær, sagde til The Washington Post tirsdag, at Boltons vidnesbyrd ville blive »skadeligt« for præsidenten.

Det har hele tiden ligget i kortene, at Bolton ville kunne belaste Trump mere end andre vidner i Det Hvide Hus i forhold til præsidentens pres på Ukraines præsident og tilbageholdelse af 391 millioner dollar i militærhjælp sidste sommer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Tanghus

Boltons skridt kan være det første fra flere republikanere. Er det kun af personlig stolthed han gør det? Han er høg over høge, så Trumps uberegnelige trykken på aftrækkeren skulle da falde i hans smag.