Læsetid: 4 min.

John Boltons bogmanuskript har med ét gjort rigsretssagen mod Trump uforudsigelig

Tidligere sikkerhedsrådgiver John Boltons belastende referat af et møde med præsident Trump kan sandsynligvis overbevise flere republikanske senatorer om at støtte demokraternes krav om, at Bolton og andre skal indkaldes som vidner. Der skal stemmes på fredag
John Bolton fortæller i sin endnu ikke udgivne bog om sine egne og andre rådgiveres mange forgæves forsøg på at få Trump til ikke at tilbageholde militærbistand til Ukraine.

John Bolton fortæller i sin endnu ikke udgivne bog om sine egne og andre rådgiveres mange forgæves forsøg på at få Trump til ikke at tilbageholde militærbistand til Ukraine.

Nicholas Kamm

29. januar 2020

Et manuskript til en endnu ikke udgivet bog, skrevet af præsident Donald Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver, John Bolton, har med ét vendt op og ned på rigsretssagen i USA’s senat.

Før The New York Times mandag offentliggjorde et referat af Boltons beskrivelse af et møde med Trump i Det Ovale Kontor i august 2019, hvor Bolton angiveligt forgæves søgte at overtale præsidenten til at frigive den tilbageholdte militærhjælp til Ukraine, var der næppe flertal i Senatet for at indkalde den tidligere sikkerhedsrådgiver som vidne.

Meget lidt tydede på, at det demokratiske mindretal i Senatet kunne mobilisere de nødvendige fire republikanske stemmer til at støtte et forslag om at stævne vidner og begære de relevante dokumenter fra Det Hvide Hus udleveret.

Den situation har pludselig ændret sig. Allerede inden Trumps hold af sagførere stillede op i Senatet mandag for at fremlægge deres argumenter imod en afsættelse af præsident Trump, var det indlysende, at flere republikanske senatorer ikke længere kunne modstå presset fra demokraterne og den offentlige opinion.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Svend Erik Sokkelund
  • Thomas Tanghus
  • lars søgaard-jensen
  • Peter Knap
  • Morten Wieth
  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
Svend Erik Sokkelund, Thomas Tanghus, lars søgaard-jensen, Peter Knap, Morten Wieth, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu