Læsetid: 6 min.

Macrons borgersamling skal finde socialt retfærdige klimaløsninger

Mens Folketinget endnu ikke har besluttet, hvordan Danmarks klimaborgersamling konkret skal udformes, er den franske borgersamling på klimaområdet i fuld gang. Efter De Gule Vestes oprør står det klart, at den grønne omstilling bliver udfordret, hvis den har social slagside. Information tog med til borgersamlingens fjerde arbejdsweekend i Paris
Frankrigs borgersamling om klima, der består af 150 tilfældigt udvalgte franskmænd, er samlet til forlænget arbejdsweekend, hvor den står på temagrupper, plenumsamlinger og høringer. Undervejs får borgerne input fra klimaeksperter, og i begyndelsen af april skal forsamlingens forslag til reduktioner af drivhusgasser præsenteres.

Frankrigs borgersamling om klima, der består af 150 tilfældigt udvalgte franskmænd, er samlet til forlænget arbejdsweekend, hvor den står på temagrupper, plenumsamlinger og høringer. Undervejs får borgerne input fra klimaeksperter, og i begyndelsen af april skal forsamlingens forslag til reduktioner af drivhusgasser præsenteres.

Cécile Burban

15. januar 2020

Forslaget om at begrænse indenrigsflyvninger bliver læst op af et medlem af borgersamlingens rejsetemagruppe. Nu skal de øvrige gruppemedlemmer og et par eksperter komme med deres input.

Man bør forholde sig til, at det er billigere at flyve end at tage toget, lyder en af indvendingerne.

Gruppen, der består af 30 medlemmer af Frankrigs borgersamling om klima, er ved at beslutte, hvilke forslag den skal gå videre med – og ikke mindst hvordan. Fire moderatorer jonglerer med mikrofoner, post-its, sprittusser og pædagogiske spørgsmål for at styre slagets gang.

Borgersamlingens opgave er intet mindre end at komme med bud på, hvordan Frankrig kan reducere landets samlede udledning af drivhusgasser med minimum 40 procent målt i forhold til 1990 inden 2030 – samtidig med at der tages de nødvendige sociale hensyn.

De 30 borgere er blandt de 150 tilfældigt udvalgte franskmænd fra hele landet, som udgør Frankrigs borgersamling om klima, og de er samlet til deres fjerde forlængede arbejdsweekend ud af syv i Paris. Den står på temagrupper, plenumsamlinger og høringer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu