Læsetid: 4 min.

Optakt til rigsretssagen – demokraterne kommer dårligt fra start

I Repræsentanternes Hus herskede demokraterne. I Senatet er det republikanernes tur til at bestemme over retsprocedurer, tidsskema og vidner. Noget tyder på, at de vil lade præsident Trump slippe næsten uskadt i rigsretssagen
Så blev rigsretssagen mod præsident Trump skudt i gang. I midten har vi højesteretspræsident John Roberts, der præsiderer over rigsretssagen. 

Så blev rigsretssagen mod præsident Trump skudt i gang. I midten har vi højesteretspræsident John Roberts, der præsiderer over rigsretssagen. 

Ritzau Scanpix

22. januar 2020

Allerede inden rigsretssagen begyndte tirsdag aften dansk tid mod præsident Donald Trump, skilte vandene sig i USA’s senat skarpt mellem demokrater og republikanere.

Under rigsretssagen mod præsident Bill Clinton i 1998 enedes den republikanske flertalsleder Trent Lott og demokratiske mindretalsleder Tom Daschle på forhånd om de retsprocedurer, som Senatet skulle følge. Forslaget blev i en tværpolitisk ånd vedtaget af alle 100 senatorer.

I 2020 er viljen til et samarbejde om retsprocedurerne fuldstændigt forduftet.

I opløbet til rigsretssagen har den republikanske flertalsleder, Mitch McConnell, undladt at inddrage den demokratiske mindretalsleder, Chuck Schumer, i udarbejdelsen af et forslag, der fastlægger regler og tidsplan.

McConnell lovede dog at kopiere procedurerne fra Clinton-sagen, men til demokraternes forargelse har den republikanske partileder ikke helt levet op til det løfte.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer