Læsetid: 3 min.

Republikaner på dag 2 i rigsretssagen mod Trump: Ni ud af ti senatorer har ikke læst vidneudsagn

Den ledende demokratiske anklager, Adam Schiff, høster på andendagen for rigsretssagen ros fra demokrater og nogle republikanere for sin sammenhængende fremstilling i Senatet af sagen mod præsident Trump
Den ledende demokratiske anklager, Adam Schiff, høster  på andendagen for rigsretssagen ros fra demokrater og nogle republikanere for sin sammenhængende fremstilling i Senatet af sagen mod præsident Trump

Drew Angerer

23. januar 2020

I en til tider lidenskabelig og andre gange flegmatisk tone fremlagde den ledende demokratiske anklager, Adam Schiff, onsdag en kronologi propfyldt med vidneudsagn, sms’er og e-mails over præsident Donald Trumps mangesidige bestræbelser på at presse den ukrainske præsident til at hjælpe ham med at blive genvalgt i november 2020.

Det var den første af tre dages gennemgang af demokraternes anklageskrift i rigsretssagen mod USA’s præsident. Torsdag vil de syv anklagere – alle medlemmer af Repræsentanternes Hus – bruge otte timer til at fremsætte de forfatningsretlige argumenter til understøttelse for deres synspunkt, at bevismaterialet er tilstrækkeligt til at afsætte Trump.

Adam Schiff høstede ros for sin sammenhængende fremstilling af sagen mod Trump fra demokrater og fra flere republikanere, der tilsyneladende følte sig bedre orienteret om Ukraine-skandalen end før.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Anders Olesen
  • Peter Knap
  • Poul Anker Juul
  • Søren Kramer
  • David Breuer
  • Dorte Sørensen
Tommy Clausen, Anders Olesen, Peter Knap, Poul Anker Juul, Søren Kramer, David Breuer og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lov og retskaffenhed imod demokratiets valgte leder, men definerer flertallet lov og ret?
Hvis ja, vinder Trump i princippet, hvis nej , må ham gå.