Læsetid: 4 min.

Republikanerne kan indtil videre ikke finde et flertal mod at bringe vidner ind i rigsretssagen

Partileder Mitch McConnell befinder sig i et svært dilemma. Han vil helst undgå at indkalde tidligere sikkerhedsrådgiver, John Bolton, som vidne. Det kan få hele processen til at løbe løbsk. Men hvis McConnell får overstået retssagen uden vidner, kan det koste stemmer ved næste valg
Trumps advokat Jay Sekulow kaldte tirsdag John Boltons beskrivelse i sin bog af et møde med Trump i Det Ovale Kontor i august for en »kilde uden noget belæg«.

Trumps advokat Jay Sekulow kaldte tirsdag John Boltons beskrivelse i sin bog af et møde med Trump i Det Ovale Kontor i august for en »kilde uden noget belæg«.

Mark Wilson

29. januar 2020

Præsident Donald Trumps sagførere og republikanske partiledere i Senatet var onsdag engageret i ihærdige bestræbelser på at overtale republikanske senatorer til at stemme imod et ventet forslag fra demokraterne om at indkalde nye vidner i rigsretssagen.

Deres opgave er blevet yderst vanskelig, efter at det blev afsløret mandag, at Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton i en kommende bog anfører, at præsidenten er skyldig i, hvad han er anklaget for i rigsretssagen – nemlig, at benytte amerikansk militærhjælp til Ukraine som et middel til at kompromittere sin måske farligste modstander i dette års præsidentvalg, Joe Biden.

Under et partimøde i Senatet onsdag fortalte den republikanske flertalsleder Mitch McConnell ifølge flere amerikanske medier sine kolleger, at han indtil videre ikke har fået tilsagn fra de 51 senatorer, der er nødvendige for at nedstemme et ventet demokratisk forslag på fredag om at stævne vidner – heriblandt Bolton.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu