Læsetid: 8 min.

Trumps forsvarshold bliver kaldt et cirkus. Mød de to tv-advokater, der skal stå for underholdningen

Rigsretssagen mod Donald Trump er gået i gang, og i weekenden offentliggjorde præsidenten sit kontroversielle forsvarshold. Flere har kaldt det et cirkus og endnu et tegn på, at Trump gør grin med processen. På holdet finder man blandt andet de to tv-advokater Kenneth Starr og Alan Dershowitz – men hvem gemmer sig bag disse navne, som har skabt røre i den amerikanske offentlighed?
Kenneth Starr (på billedet) og Alan Dershowitz er forsvarsadvokater for Præsident Donald J. Trump i den igangværende Rigsretsag. Det var selv samme Starr, der ledte undersøgelsen, som førte til en rigsretssag mod præsident Bill Clinton i 1998.

Kenneth Starr (på billedet) og Alan Dershowitz er forsvarsadvokater for Præsident Donald J. Trump i den igangværende Rigsretsag. Det var selv samme Starr, der ledte undersøgelsen, som førte til en rigsretssag mod præsident Bill Clinton i 1998.

POOL new/Ritzau Scanpix

22. januar 2020

Kenneth Starr:
Manden, der ledte en mangeårig undersøgelse af Clinton og måtte fratræde sin topstilling på et universitet efter skandalesag

Når navnet Kenneth Starr dukker op, er der særligt én sag, som ikke er til at komme udenom. Rigsretssagen mod den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton. En sag, der ikke alene har været definerende for den nu 73-årige Starrs karriere – som omfatter mange nationale topposter – men også for hans renommé og måske endda mentale tilstand i de mere end fire år, undersøgelsen stod på fra midten af 1990’erne.

Selv mener Kenneth Starr, at Bill Clintons synder har kostet ham hans renommé. Det udtalte han i hvert fald til det amerikanske magasin Times, da de i 1998 puttede den uafhængige anklager og daværende præsident på forsiden med titlen ’Men Of The Year’.

Inden hele miseren om Clinton tog sin begyndelse, havde Starr en række andre højtstående hverv. Tidligere har han været føderal appeldommer, og under præsident George Bush var han regeringsadvokat.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Det er et cirkus med klovnen Donald som hovedfigur. Og rundt om kommer så nogle statister der skal give kulør. Når man forbyder nogle at vidne, stinker det. Hvis alt var fake news, hvad er Trump så bange for, har han rent mel i posen, så burde alle de indkaldte vidner vidne. Republikanerne har en dårlig sag.

Ole Svendsen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Claus Nielsen og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar