Læsetid: 1 min.

Valgkampen uge for uge: Hillary Clinton & co. er bange for, at Bernie Sanders bliver præsident

Hillary Clinton opnåede i denne uge at blive hadeobjekt for både Donald Trump og den amerikanske venstrefløj. Hver lørdag samler vi op på de små historier fra den amerikanske valgkamp
Hillary Clinton er ikke begejstret for Bernie Sanders. Hun lover dog at støtte op om ham, hvis han bliver Demokraternes kandidat til præsidentvalget.

Hillary Clinton er ikke begejstret for Bernie Sanders. Hun lover dog at støtte op om ham, hvis han bliver Demokraternes kandidat til præsidentvalget.

Mario Anzuoni

24. januar 2020

Den amerikanske valgkamp er i fuld gang. Lige nu handler det om primærvalgene, hvor demokraterne skal finde partiets kandidat til kampen om præsidentposten.

På denne plads følger vi de små historier fra den store valgkamp. Følg med hver lørdag, hvor vi samler op på ugen, der gik.

Upopulære Bernie

Der er ingen, som kan lide Bernie Sanders. Der er ingen, som vil arbejde med ham.

Det siger Hillary Clinton i en ny dokumentarfilm om hende selv.

Det skal tilføjes, at »ingen« for Hillary betyder: »ingen i det politiske etablissement«.

Upopulære Hillary

Efter Hillarys angreb på den mand, som kan blive demokraternes kandidat i kampen mod Trump er situationen, at kan ingen demokrater kan lide Hillary – uden for etablissementet altså.

Nu er hun både yndlingsaversion for venstrefløjen og Trump.

Populære Bernie

En ny meningsmåling foretaget fra MassInc viser, at Bernie Sanders fører stort i delstaten New Hampshire, hvor der er primærvalg 12. februar.

Meget tyder således på, at flere og flere godt kan lide Bernie Sanders og tror på en demokratisk socialist som præsident i 2020.

Omvendte Hillary

Måske er det netop problemet for Hillary og det gamle regime i partiet: De bange for, at alt for mange kan lide en kandidat, de selv er bange for. 

Hårdt presset har Hillary dog nu lovet, at hun vil støtte selv Bernie, hvis han bliver partiets kandidat.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Efter Hillarys angreb på den mand, som kan blive demokraternes kandidat i kampen mod Trump er situationen, at kan ingen demokrater kan lide Hillary – uden for etablissementet altså.

Nu er hun både yndlingsaversion for venstrefløjen og Trump."

Trump har mange yndlingsaversioner, men kunne vi bede om en smule research og redelighed i Informations fremstillinger af sagen? Hillary Clinton, og med hende Clinton Foundation og dertilhørende netværk, har meget længe været særdeles foragtede af den reelle, amerikanske venstrefløj - og omfattet af en særdeles lav tillid blandt især fattige og underklassen i USA. Og dette skyldes først og fremmest at den meget omfattende korruption, som både Bill og Hillary Clinton har været del af ... og de omsiggribende løgnehistorier og manipulationer, som Clinton-komplekset og DNC har været eksponenter for, længe har været (aner)kendte i de store dele af den amerikanske befolkning, som ikke har dén luksus at kunne trække på skulderen og sætte sig ud i SUV'en før afkommet køres i privatskole og et meget lidt værdiskabende, men vellønnet job, passes.

Det ville faktisk være en fordel for Bernie Sanders, at Hillary og alle de andre korrupte og magtfikserede politikere i the establishment ikke støtter Sanders præsidentkampagne, såfremt han nomineres. Og det er et klart faresignal at en del tyder på at de vil gøre det, ud fra rent opportunistiske motiver.

ingemaje lange, Thomas Tanghus, Kasper Kjær, Alvin Jensen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar

Hillary Clinton angreb for nogen tid siden også Tulsi Gabbard, som hun bedyrede var 'a russian asset', ligesom hun tidligere beskrev Jill Stein som sådan. Clintons politiske 'arbejde' er, ligesom Trumps, et enormt symptom på den (anglo)amerikanske, politiske diskurs' fuldstændige korrumpering.

Lars Løfgren, Kasper Kjær, Alvin Jensen, Carl Chr Søndergård og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Præsident? Tjah, hvis han da lever så længe med sit dårlige hjerte. Adenauer sad til han var 87, så det kan vel lade sig gøre, hvis man er frisk fysisk og mentalt.

Astrid Goplen

@Flemming Olsen. Få styr på bekymringerne. Bernie Sanders er mentalt masser af lysår foran bade Binden og selvsagt Trump.
En af Bernies interesser er sport. Fysikken er bedre end mange folk der er 20 år yngre end ham.
Se link: Bernie Can’t be Touched – Epic Skills Compilation
https://www.youtube.com/watch?v=iZsUOcnuVHw

Emil Davidsen

I lyset af at Rune har kastet sit håbpå Elisabeth Warren så skal vi nok ikke regne med at få hele billedet tegnet af informationen denne gang. Hillarys dokumentar og holdning kom lige efter at CNN havde leveret skyts til at Warren kunne kalde Bernie en sexist på åben skærm ved seneste debat.. Selv Fox news kunne komme med et sjældent objektivt journalist indlæg der pegede på at det var et temmelig utroværdigt og desperate move fra "the establishment". De kan ikke li ham, det har Hillary ret i, men, det er sjovt nok hans styrke hos resten af befolkningen.

Alvin Jensen, Hanne Utoft og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Hvis miraklet skulle ske og Bernie Sander blive USA's næste præsident, vil det være noget af det bedste og mest positive verden har set i nyere tid. Go for it Bernie.

Og Hillary Clinton? Send hende på museum. Hun ville ikke gøre nogen forskel. Bare mere af det samme, samme, samme.

Kristian Jensen, Lars Løfgren, Thomas Tanghus, Per Torbensen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Astrid Goplen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar

De atomiserede demokrater kan kun håbe på en tidlig afgørelse og et eksponentielt mirakel. Har trumpen allerede drænet sumpen nok til at vinde runden ?

Kristian Jensen

Jeg tror USA og resten af verden, trænger til en præsident som Bernie, ikke mindst for at komme sig oven på Trump. Bernie virker til at være den mest ærlige og hæderlige af de Demokratisk kandidater, og hvis Trump overlever sin rigsretssag, hvilket han desværre har gode chancer for, så vil han jo være republikanernes kandidat. Bernie har sans for andre end sig selv og han vil amerikanerne det godt. Mon ikke Bernie kunne vise det amerikanske sundheds og uddannelsessystem vejen ind i det 21. århundrede. Jeg håber på Bernie.

Det er vel kun Tulsi Gabbard og Andrew Yang fra det oprindelige kandidatfelt i Demokraternes nomineringsproces , som iht. hæderlighed og integritet nærmer sig Sanders, men selvom det lykkes Sanders at blive nomineret og siden vinde præsidentvalget (hvilket han vil have store chancer for mod netop Trump), består hovedudfordringen i hvordan det vil gå for en Sanders-administration når de bastante magtstrukturer (Corporate Americas funding af politikere i begge partier, the permanent state's influeren på politikudviklingen, mainstreammediernes propaganda for det bestående system, herunder de løbende smædekampagner mod individer og grupper som udfordrer det bestående samt den ekstreme lobbyisme og den omfattende mangel på politikeres habilitet i beslutningsspørgsmål) i det amerikanske, politiske establishment skal håndteres. Vejen er lang og trang, og den vil fordre en hidtil uset deltagelse og støtte fra den brede, amerikanske befolkning, som er de eneste med en reel, stærk interesse i at forfølge Sanders' erklærede politiske mål. Til forskel fra Obama's præsidentkampagner, som i manges øjne havde et humanistisk og progressivt skær, har Sanders forpligtet sig moralsk og etisk på konkrete og radikale ændringer som vil stille ham særdeles fjendtligt overfor ikke blot traditionerne indenfor amerikansk embedsførsel og magtudøvelse, men også de økonomiske interesser hos medicinalgiganterne, techgiganterne, forsikringsgiganterne og finansgiganterne. Foruden naturligvis militærgiganterne og transportgiganterne, hele den fossile industri.

Apropos Jan Jensens henvisning, så er det påfaldende at både Bill og Hillary Clinton tidligere betegnede Trump, som i sin forretningskarriere har et enormt antal kompromitterende retssager bag sig, som en brilliant forretningsmand og en god ven - mens Trump bl.a. betegnede Bill Clinton som en fremragende præsident, da Trump tilbage i slut halvfemserne talte for en afvisning af rigsretssagen mod Bill Clinton (både Clinton og Trump stod bag sexistiske anklager og smædekampagner mod Lewinsky). Familierne omgikkes privat og var ganske enige om hvordan den amerikanske kage skal skæres - lige til de kom i personlig kamp om magten (ikke om de væsentlige, politiske sigtelinjer).