Læsetid: 6 min.

I Wuhan kæmper Kinas ledelse med vrede indbyggere og det livsfarlige coronavirus

Den kinesiske regering synes at have lært meget siden sarsudbruddet i 2002. Alligevel kritiserer både indbyggere og eksperter de kinesiske myndigheder for at have advaret om coronavirusset for sent. Information har talt med en indbygger i smittefarens epicenter, Wuhan
Hospitalerne i Wuhan er overfyldte, og læger og sygeplejersker er nødt til at sende syge hjem i ’selvisolation’. Her bringes en patient ind på Røde Kors Hospital i Wuhan.

Hospitalerne i Wuhan er overfyldte, og læger og sygeplejersker er nødt til at sende syge hjem i ’selvisolation’. Her bringes en patient ind på Røde Kors Hospital i Wuhan.

HECTOR RETAMAL

29. januar 2020

I den kinesiske millionby Wuhan ligger vejene øde hen. Festlighederne i templer og parker, der plejer at være proppet med mennesker under fejringen af det kinesiske nytår, er aflyst. Folk holder sig hjemme og undgår menneskelig kontakt. Byen er gået i stå, mens Kina og resten af verden forsøger at isolere smittebærere af det coronavirus, der har bredt sig via Wuhan til flere kontinenter. Et nyt og potentielt dødeligt virus har igen ramt Kina, og kampen for at inddæmme det er allerede global.

For 25-årige Feng er situationen næsten ikke til at sætte ord på. I en uge har hun stort set ikke forladt lejligheden i Wuhan, hvor hendes forældre bor. Lejligheden ligger i samme distrikt som det fiske- og skaldyrsmarked, der menes at være hjemsted for smittekilden.

»Her er alt for stille. Det er svært at beskrive. Jeg var ude sidste gang for tre dage siden, og der var stort set ingen andre. De fleste butikker var lukket. Det mindede mest af alt om scener fra en film. Jeg havde aldrig forestillet mig, at min hjemby kunne være sådan, det var faktisk ret chokerende,« fortæller hun.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis du mener tegningen så nej.
Den er go fin efter min mening,.
Kritik af Kina nej heller ikke det kun af systemet der.
Bare min mening.

Carsten Mortensen

Bare den samme tilgang til forholdene i flygtningelejr Ellebæk var blevet anvendt ☺
Men den kritik er helt forstummet.