Læsetid: 6 min.

Alting flasker sig for primærvalgenes dark horse

Mangemilliardæren og den tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg, er en mesterlig taktiker med ubegrænsede midler – efter først at have holdt sig i baggrunden er han nu for fuld fart på vej ind i den amerikanske præsidentvalgkamp
I sidste uge meddelte mangemilliardæren og den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg, at han nu vil fordoble sit kampagnebudget – han har i forvejen allerede brugt flere penge på politisk reklame, end Obama gjorde i hele sin valgkamp i 2012.

I sidste uge meddelte mangemilliardæren og den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg, at han nu vil fordoble sit kampagnebudget – han har i forvejen allerede brugt flere penge på politisk reklame, end Obama gjorde i hele sin valgkamp i 2012.

David Leth Williams

12. februar 2020

Depressionen sivede ud i alle afkroge af USA’s demokratiske parti i sidste uge – dog med en enkelt og væsentlig undtagelse: Michael Bloomberg, dark horse i det demokratiske primærvalg, er tværtimod oplivet, for om noget har den mislykkede rigsretssag mod Trump og det pinlige valgkludder ved primærvalget i Iowa givet ham yderligere fremdrift.

Det er under tre måneder siden, den tidligere borgmester i New York erklærede sit kandidatur. Siden har han i lyntempo bevæget sig op i rækken. I de seneste nationale målinger er han nummer fire efter Biden, Sanders og Warren, men efter Bidens glansløse præstationer i Iowa og – som det så ud ved redaktionens slutning – i New Hampshire står Bloomberg formentlig endnu stærkere.

Ifølge den velrespekterede meningsmåling fra Quinnipiac 10. februar fører Bloomberg over alle andre demokratiske kandidater i forhold til at slå Trump i november med cifrene 51 mod 42 procent.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Skoubye
  • Johnny Christiansen
  • Olaf Tehrani
Christian Skoubye, Johnny Christiansen og Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det ikke påfaldende at verdens 12. rigeste mand lines op som et vinderkort for Demokraterne?! Og hans indgangsbillet er den regressive, manipulerende og udsigtsløse messen om at det KUN handler om at slå Trump. The show must go on.

Randi Christiansen, Bent Gregersen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Bloomberg har masser af velovervejede politiske meninger. Han er temmelig normal og gider ikke bitche med Trump om andet end politik, herunder klima og andre ømme emner som Trump glider af på. De mange penge bør kun være et problem hvis han ikke bruger dem ordentligt og så vidt jeg er orienteret er han ligesom Bill Gates og Richard Branson en stærk fortaler for at betale substansielt tilbage til samfundet. Hvilket også kun er rimeligt, da pengene er tjent på spekulation. Men hvad er egentlig problemet, aldersmæssigt er Bloomberg på højde med Paul McCartney, som tager på tour til foråret: Freshen up tour. Måske trænger Bloomberg også bare til at blive frisket lidt op og hvad kan være mere forfriskende for en gammel mand, der allerede har smagt magtens sødme, som borgmester i N.Y. end en tur i Det Hvide Hus. Man får lyst til at ønske ham optur.

Søren Knudsen og Achim K. Holzmüller anbefalede denne kommentar