Læsetid: 8 min.

Buttigieg vs. Sanders: Dramaet om den rigtige kandidat spidser til efter New Hampshire

En intens og uforudsigelig primærvalgkamp i New Hampshire mellem de demokrater, som til november vil udfordre Donald Trump om at blive USA’s præsident, sluttede tirsdag med tæt løb mellem Bernie Sanders og Pete Buttigieg. Information havde en journalist i hver af de to kandidaters lejre i hver deres by
Salen eksploderer i jubel, råb og sange, og Sanderstilhængere vinker med deres blå og hvide skilte over hovedet, da den 78-årige senator endelig dukker op på sin talerstolen for at erklære sejr. Men Bernie Sanders sejr blev meget mindre end forventet, og Buttigieg kom tæt på.

Salen eksploderer i jubel, råb og sange, og Sanderstilhængere vinker med deres blå og hvide skilte over hovedet, da den 78-årige senator endelig dukker op på sin talerstolen for at erklære sejr. Men Bernie Sanders sejr blev meget mindre end forventet, og Buttigieg kom tæt på.

Mike Segar

13. februar 2020

Kl. 18:30 – Manchester, Sanderskampagnen

Det er allerede mørkt udenfor, det har længe været koldt, men de, der er kommet, er klar til fest.

Tal, prognoser, nye tal og rygter fyger frem og tilbage mellem de mange mennesker med Bernie-badges, Bernie-skilte og ansigter sikre på sejr. De står foran den store bygning ved Southern University of New Hampshire i Manchester, hvor Bernie Sanders denne aften afslutter sin kampagne i delstaten med et såkaldt rally.

Det skal efter flere måneders valgkamp i aften afgøres, hvem der vinder primærvalget i New Hampshire. Sidste gang i 2016 vandt Sanders med tyve procentpoint over Hillary Clinton, og i år er hans bevægelse stærkere og bredere, og den har indsamlet flere penge. 

»Bernie fører med ni procent i en helt ny måling!« siger en kvinde foran i køen.

En anden kender en måling, hvor Bernie fører med syv procentpoint.

En tredje vender sig om og siger: »Vi kan ikke stole på meningsmålingerne. Halvdelen har vælgerne har først besluttet sig i de sidste dage.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er nogen fundamentalt demokratisk ved at vælgerne udpeger et parti's leder.

Så havde det ikke været for

- de enorme pengesummer millionærer og milliadærer placerer på formueophobende politikker (NAFTA TPP, mindsteløn=7, 25 $ osv.),

- de private infotainment-medier ejet af milliadærer styret af millionærer, der placerer deres nyheder på formueophobende politikker,

- og partierne, der lever af milliadærenes penge og styres af millionærene, så formueophobende politikker genneføres,

så kunne man jo sige at USA var fundamentalt demokratisk..

Thomas Tanghus, Carsten Svendsen, Flemming Berger, Ole Svendsen, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole jakob Dueholm Bech

"Imperialistisk tankegang". Ku' du ikke uddybe det lidt nærmere? Der er måske også nogen, der evt. vil føle sig krænket?

Jan Jensen kl. 08.20: Udpegningen af en leder ved stemmeafgivning er ikke i sig selv fundamentalt demokratisk, hvis ikke udpegningen afbalanceres af genuine, folkedemokratiske kontrolstrukturer, hvilket historisk har vist sig som en ualmindeligt vanskelig opgave, ikke blot i USA. Men ellers meget enig i den faktorernes amerikanske uorden, du fremstiller.

Det tilsyneladende korrumperede kapos i Iowa demonstrerer vel bl.a. at der mangler habile, demokratiske kontrolstrukturer i USA.
"Judy Downs, the executive director of the Polk County Democrats — who is not on the State Central Committee — said in an interview that she had been worried about the appearance of cronyism. “Some of the decisions just made it really hard to defend against accusations of cronyism, or conspiracy, frankly,” she said.

Sean Bagniewski, the chairman of the Democratic Party in Polk County, which includes Des Moines, said the coziness between state party leaders, vendors and candidates did not originate under Mr. Price. “I think it’s been this way for quite some time,” he said. “It’s kind of like the little families that control petroleum countries. You’ve got access to resources that everybody wants, and you kind of become your own little kingdom of consultants and advisers.”
https://www.nytimes.com/2020/02/12/us/politics/troy-price-resigns-iowa.html