Læsetid: 5 min.

Demokraterne frygter, hvad Trump kan finde på efter frifindelse i rigsretssagen

Der hersker udbredt usikkerhed om de politiske og institutionelle konsekvenser af Senatets forventede frifindelse af præsident Trump på onsdag. Vil han prøve at snyde sig til genvalg? Føler han sig nu hævet over lov og forfatning?
Den demokratiske mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, beskyldte republikanerne for at have svigtet deres institutionelle ansvar ved at »vende det døve øre til sandheden og gøre retssagen til humbug.«

Den demokratiske mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, beskyldte republikanerne for at have svigtet deres institutionelle ansvar ved at »vende det døve øre til sandheden og gøre retssagen til humbug.«

Brendan Smialowski

3. februar 2020

Vil præsident Donald Trump føle sig hævet over loven og starte et hævntogt mod sine fjender efter sin forventede frifindelse i USA’s senat på onsdag?

Ingen kan vide det med sikkerhed, men det er, hvad demokrater og mange politiske analytikere spørger sig selv om efter den fejlslagne rigsretssag mod præsidenten.

USA’s liberale medier fnyste i denne weekend i foragt ad de 51 republikanske senatorer, der fredag nedstemte et forslag fra det demokratiske mindretal om at stævne vidner, herunder tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton, og begære relevante dokumenter inkluderet i retssagen mod Trump.

Hermed var rigsretssagen reelt set ovre. Uden førstehåndsvidner fra Det Hvide Hus var demokraterne løbet tør for krudt og måtte erkende deres nederlag.

Den demokratiske mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, beskyldte republikanerne for at have svigtet deres institutionelle ansvar ved at »vende det døve øre til sandheden og gøre retssagen til humbug«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det kan da ikke undre nogen, hvis han forsøger at snyde og manipulere og lave alt muligt for at blive genvalgt. Hans verden er ikke normal. Og man kan sagtens vinde i Matador, når man laver egne regler. Hvis vælgerne så hopper på den, har de ikke fortjent andet. Men resten af verden kan frygte, hvad han så finder på. meget kan ødelægges på fire år.

Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Karsten Lundsby, Lisbeth Glud, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"Demokraterne frygter, hvad Trump kan finde på efter frifindelse i rigsretssagen ."

Ja, det frygter vi andre også...

Estermarie Mandelquist, Thomas Tanghus, Gitte Loeyche, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

en retssag som slet ikke er en retssag, og en frifindelse som slet ikke er en frifindelse, i et demokrati som slet ikke er et demokrati, klart vi godt kan stole på sådan en kultur, en international storforbryder som leger verdenspoliti, og danmark slutter op som nyttig håndlanger.

Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Mogens Holme, Claus Nielsen, Karsten Lundsby, Michael Waterstradt og Henrik Nilsson anbefalede denne kommentar

"Vil han prøve at snyde sig til genvalg? Føler han sig nu hævet over lov og forfatning?"

Svaret er: Ja.

Til begge dele.

Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Tænk at Trumph ikke lod demokraterne føre de vidner som de ville !!
Her havde han jo chancen, og landets fulde opmærksomhed til at (be)vise hvor hvidt rent melet i hans pose er !