Læsetid: 4 min.

Demokraternes valg i Iowa gør moderate Pete Buttigieg til Bernie Sanders’ hovedmodstander

Efter optællingen af to tredjedele af stemmerne i Iowa overrasker tidligere borgmester Buttigieg ved at tage føringen. Han positionerer sig hermed til at blive den progressive Bernie Sanders’ rival ved primærvalget i New Hampshire i næste uge
Tirsdag aften kom den overraskende melding, at den 38-årige borgmester Pete Buttigieg fra provinsbyen South Bend, Indiana, tog føringen efter det første demokratiske delvalg i Iowa.

Tirsdag aften kom den overraskende melding, at den 38-årige borgmester Pete Buttigieg fra provinsbyen South Bend, Indiana, tog føringen efter det første demokratiske delvalg i Iowa.

Brendan McDermid

5. februar 2020

For et år siden var den 38-årige borgmester Pete Buttigieg fra provinsbyen South Bend i midtveststaten Indiana et fuldstændigt ubeskrevet blad i amerikansk landspolitik. Kun få amerikanere havde hørt om denne lokalpolitiker.

Sent tirsdag aften dansk tid lignede Buttigieg en ny politisk stjerne på USA’s politiske himmelhvælv. Efter optælling af 63 pct. af stemmerne fra Iowas vælgermøder mandag aften havde Buttigieg taget føringen med 26,9 pct.

En af USA’s mest kendte politikere, senator Bernie Sanders, lå på andenpladsen med 25,1 pct. Længere nede på rangstigen lå senator Elizabeth Warren med 18,3 pct. Tidligere vicepræsident Joe Biden scorede et skuffende resultat på kun 15,6 pct.

»Ingen tvivl om det. Buttigieg er den nye stjerne i amerikansk politik,« sagde Dan Rather, en legendarisk amerikansk tv-journalist, der gennem mange år var vært på CBS News.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Juul
  • Henrik Leffers
  • Steffen Gliese
  • Jakob Trägårdh
  • Torben K L Jensen
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Poul Anker Juul, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Jakob Trägårdh, Torben K L Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Agnes Jørgensen

Jeg har fulgt med i den rigsretssag demokraterne har forsøgt gennemført i USA imod præsidenten. Det vil fortsat være op ad bakke, så længe de bruger retorik a la Elisabeth Warren, for slet ikke at tale om Nancy Pelosi, der demonstrativt river præsidentens tale over. Hvor lærer de den slags? Det må være dyrt med et sådant kursus i dårlig stil, dårlig opførsel, foragt for deres potentielle vælgere, foragt for det embede de selv higer efter.
Jeg kan huske den morgen jeg hørte, Trump havde vundet. Jeg tænkte: 'ok, amerikanerne kunne høre på ham, han heller ikke kunne lide globaliseringen. Noget ingen andre politikere åbenbart havde opfattet.' Så det var en sag som de selv var ude om, politikerne.
Kære politikere wolrdwide: Prøv dog at lytte til alt det vrøvl i hælder ud over de folk i ønsker skal stemme på jer.
Agnes Jørgensen

Michael Friis, Dan D. Jensen, David Zennaro og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Buttigieg var for medicare for all - det er han nu ikke mere alligevel
Buttigieg var for at bruge de mia. de giver til Israel, til at presse dem til en reel fredsaftale - det er han nu ikke mere alligevel.
Buttigieg har skiftet mening om stort set alle store emner det sidste år.
Her er nogle https://youtu.be/b-w9V9azgp8

Som dansker bosiddende i USA i flere år bliver man SÅ træt af dansk journalistiks mangelfulde dækning af amerikansk politik og amerikanske forhold. M.h.t. resultaterne fra Iowa: To personer med et excel ark kunne ordne den her optælling hurtigere og bedre end det der foregik/og lige nu foregår med en kurrupt App som Iowa demokraterne blev presset til at bruge via DNC i DC. Pleeease danske journalister og medier – gør jeres hjemmearbejde. Suk!
Dette link/summary fra Krystal Ball fra The Hill Rising channel fra i dag giver et godt overblik over, hvad det er der egentlig sker “on the ground” m.h.t. demokraternes primær valg lige nu.

https://www.youtube.com/watch?v=nDO2kHGEoY0

Ole Eivind Hansen, Hanne Boye Petersen, Michael Rosenkilde, Martin Rønnow Klarlund og Dom Salcedo anbefalede denne kommentar
Martin Rønnow Klarlund

>Astrid Goplen - kunne ikke være mere enig. Mig bekendt har ikke et eneste dansk medie interesseret sig for informationerne om, at Pete Buttigiegs kampagne betalte over 42.000 dollars til firmaet, der udviklede den app, der skulle anvendes.

Dom Salcedo, Astrid Goplen og Michael Rosenkilde anbefalede denne kommentar
Jørgen Larsen

Uanset hvad man synes om Trump - og jeg er bestemt ikke hans største fan - så er det f.... dårlig stil, at rive præsidentens tale i stykker. Og nej - indhold og stil i præsidentens tale er ikke en god undskyldning.