Læsetid: 10 min.

Elizabeth Warrens kampagne er i krise. Men i New Hampshire fører hun sig frem som vinder

Elizabeth Warren vil reformere kapitalismen og være kvinden, der besejrer Donald Trump. Hun var sommerens stjerne i demokraternes valgkamp, men har siden mistet momentum. Information var med, da hun forsøgte at vende skuden i Derry, New Hampshire
Den progressive senator fra Massachusetts, Elizabeth Warren, træder ind på scenen med en autoritet, som om hun allerede er blevet præsident: »Der vil stadig være folk, som siger, at det ikke kan lade sig gøre. Til dem kan jeg kun sige: Kom ind i kampen. Jeg har vundet kampe hele mit liv, som folk sagde, jeg ikke kunne vinde. Det er det, jeg gør«. 

Den progressive senator fra Massachusetts, Elizabeth Warren, træder ind på scenen med en autoritet, som om hun allerede er blevet præsident: »Der vil stadig være folk, som siger, at det ikke kan lade sig gøre. Til dem kan jeg kun sige: Kom ind i kampen. Jeg har vundet kampe hele mit liv, som folk sagde, jeg ikke kunne vinde. Det er det, jeg gør«. 

Ritzau Scanpix

10. februar 2020

Tænk, hvis det bliver en kvinde, der ved valget i 2020 besejrer Donald Trump og afslutter hans tid som den mest magtfulde mand i verden. En kvinde, som indtager Det Hvide Hus og sætter sig for enden af det globale forhandlingsbord foran de andre stormagters stærke mænd.

Putin, Xi Jinping, Bolsonaro, Modi og Johnson.

Det vil være en ny situation.

Trump har hånet, brugt og chikaneret kvinder. Han har vist sig som en mand, der siger, at man bare kan gribe kvinder i skridtet, hvis man er berømt. At den beskidte kvinde Hillary Clinton skal i fængsel, og han har fået advokater til betale sine elskerinder for at få dem til at tie stille. Hans opgør med amerikanske institutioner og udfordring af den retsstat, som begrænser ham, er også et angreb på det system af regler, som beskytter de fysisk udsatte mod de fysisk stærke. Kvinder mod mænd.

»Vi fået nok af mænd, som slår sig på brystet for at demonstrere, hvor stærke de,« siger David Bodman.

Han er sømand, 64 år gammel og bor i Raymond, New Hampshire.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Christian Skoubye
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • Torben K L Jensen
  • Poul Anker Juul
Peter Beck-Lauritzen, Christian Skoubye, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Torben K L Jensen og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Rune Lykkeberg

Trump sagde "Grab them by the pussy" -
der er altså ikke noget som helst om at gribe kvinderne i skridtet ....

Det er endnu værre.

Torben K L Jensen

Rune Lykkeberg må have det manuskript liggende i skuffen - først var det Emmanuel Macron begejstringen drejede sig og nu Elizabeth Warren hvor begge har vist sig at være elitære blålys.

Michael Friis og Allan S. K. Frederiksen anbefalede denne kommentar
Allan S. K. Frederiksen

@Torben Lindegaard

Nu sidder skedeåbningen jo i skridtet, så det er da en helt ok oversættelse, hvis man vil undgå at skrive "kusse".

Trump havde i øvrigt ret i det udsagn, hvilket en lang række rockmusikere og andre kunstnere kan vidne om. Fænomenet groupie er jo ikke helt ukendt https://en.wikipedia.org/wiki/Groupie

René Arestrup

Elisabeth Warren er en aldeles ufolkelig ex-republikaner, med et tvetydigt og lidet troværdigt politisk budskab til de vælgere, hun har udset sig. Hendes største aktiv er, at hun er kvinde, men efter min bedste vurdering har hun ikke en jordisk chance for hverken at blive nomineret eller slå Trump.

Torben Lindegaard

@Allan S. K. Frederiksen

Jeg bruger en del af min pensionisttilværelse på at se "The View" på YouTube -
New York-showet med de 5 værtinder.

Donald Trump får ellers læst og påskrevet, når showet kører for foran et indbudt publikum, der for størsteparten består af kvinder.

Et sikkert hit, der gentages ofte, er beskrivelsen af Trump, som en mand, der bedrog sin gravide kone med en Playboy model - og bedrog Playboy modellen med en stripper.
Forargelsen driver ned ad væggen blandt de forsamlede New York kvinder.

"Grab them by the pussy" kommer også på bordet ret ofte - dog kan værtinderne ikke sige "pussy" på live TV; men bruger "genitals". Det er selvfølgelig heller ikke en dækkende gengivelse af "pussy", som vel i denne sammenhæng alene er "vulva" uden "vagina"; men det er da langt at foretrække for den helt kønsløse danske oversættelse, som redaktøren kaster sig ud i.

Information kan gøre det nedre end "skridtet" !!

Kent Nørregaard

Det gør ingen kvindelige kandidater nogen tjenester at forsøge at score woke-point på kønsparametre. Tværtimod. Det gør det heller ikke at kalde ham kvindehader og alt muligt andet. 4 år siden hans indtog og det er gået alverdens venstrefløj totalt forbi at Trump er imun overfor kritik af hans person og udtalelser. Au contraire er han en top-shelf mudderkaster så hvad med for en gangs skyld at dykke ned i hans politik og begynde dér uden at slå ham op som en potentiel incel-agtig massemorder?