Læsetid: 7 min.

Frifindelse af tyrkisk aktivist skabte jubel. Men kort efter blev han arresteret på ny

I tirsdags blev den tyrkiske aktivist og forretningsmand Osman Kavala og en række andre personer frikendt i en sag om protesterne omkring Gezi Park i 2013. Friheden varede dog ikke længe
Ayse Bugra, gift med aktivisten Osman Kavala, på dagen, hvor hendes mand først blev frikendt og løsladt, men siden blev arresteret på ny af de tyrkiske myndigheder.

Ayse Bugra, gift med aktivisten Osman Kavala, på dagen, hvor hendes mand først blev frikendt og løsladt, men siden blev arresteret på ny af de tyrkiske myndigheder.

Murad Sezer

22. februar 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Frifindelse af tyrkisk aktivist skabte jubel. Men kort efter blev han arresteret på ny

Tirsdag begyndte som en god dag for den tyrkiske forretningsmand og aktivist Osman Kavala. Efter at have været i fængsel i 840 dage, altså næsten to og et halvt år, blev han og otte andre tiltalte frikendt i en sag relateret til protesterne omkring Gezi Park tilbage i 2013.

Det hele begyndte, da store grupper mennesker gik på gaden i protest mod et byggeprojekt midt i et af Istanbuls få grønne åndehuller, men protesterne udviklede sig hurtigt og spredte sig til flere byer. Det var en massiv udfordring for den siddende AKP-regering og præsident Erdogan.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu