Læsetid: 3 min.

Israel skal til valg for tredje gang på et år – arabiske stemmer kan blive afgørende

De israelske vælgere skal for tredje gang til stemmeurnerne på mandag for at afgøre, om Benyamin Netanyahu kan fortsætte som premierminister, eller om han to uger efter valget stilles for retten tiltalt for bestikkelse og mandatsvig – arabiske mandater kan blive afgørende
Det er udelukket, at Benny Gantz kan danne regering uden parlamentarisk støtte fra den arabiske fællesliste, men han afviser kategorisk, at der kan blive tale om indflydelse til fælleslisten.

Det er udelukket, at Benny Gantz kan danne regering uden parlamentarisk støtte fra den arabiske fællesliste, men han afviser kategorisk, at der kan blive tale om indflydelse til fælleslisten.

Ronen Zvulun

28. februar 2020

Israelerne skal til valgurnerne for tredje gang på mindre end et år. Denne gang på mandag 2. marts efter et forløb, man uden at komme på kant med kendsgerningerne kan kalde ’en gang til for Kong Bibi’.

Nu som ved de to tidligere valg i april og september sidste år står Benyamin Netanyahus person i vejen for dannelse af en duelig regering, med mindre han får et ’rent flertal’. Men da intet i meningsmålingerne tyder på, at de to konkurrerende blokke, Netanyahus Likud støttet af de ultra-nationalistiske og religiøse partier, og den ’blå-hvide’ koalition af centrum-venstre partier, ledet af den tidligere generalstabschef Benny Gantz vil kunne mønstre de 61 mandater, der kræves til et regeringsflertal, er et nyt dødvande sandsynligt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu