Læsetid: 6 min.

»Vi er som israelitterne – men i Syrien har vi ingen Moses«

Striden mellem præsident Erdogan på den ene side og Assad og Putin på den anden om Idlib-provinsen, der huser tre millioner civile samt tusinder af militante krigere, er ved at skabe den største humanitære krise, siden krigen begyndte i 2011
Internt fordrevne flygtninge på vej væk fra kampene mellem tyrkiske og syriske styrker nær Idlib i Syrien. Striden mellem Erdogan og Assad er ved at skabe den største humanitære krise, siden krigen begyndte i 2011.

Internt fordrevne flygtninge på vej væk fra kampene mellem tyrkiske og syriske styrker nær Idlib i Syrien. Striden mellem Erdogan og Assad er ved at skabe den største humanitære krise, siden krigen begyndte i 2011.

Khalil Ashawi

14. februar 2020

HATAY, TYRKIET – Det er iskoldt i Idlib. Abu Kuteybas tre børn fryser helt ind i knoglerne. Deres hænder, fødder og ører brænder af kulde, de har ikke følt varme, siden de tog flugten fra landsbyen al-Maara for nogle uger siden, og nu står hele familien ikke langt fra den tyrkiske grænse og forsøger at få et bål i gang.

»Vi har samlet skrald, nogle enkelte papkasser og et par grene for at lave bål,« siger familiefaderen Abu Kuteyba over Whatsapp.

»I begyndelsen løj jeg for børnene og sagde, at vi skulle på udflugt, men nu har de gennemskuet mig og forstået, at vi er på flugt fra den forbandede krig,« siger han.

Syriens Bashar al-Assad har i længere tid svoret at generobre hele Syrien, og nu satser han tilsyneladende mere end nogensinde på at vinde krigen. Siden december har Assads soldater med hjælp fra irakiske, afghanske, pakistanske og libanesiske shiakrigere samt luftstøtte fra russerne indtaget over halvdelen af Idlib-provinsen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu