Læsetid: 3 min.

Kampen om latinovælgere i Nevada vil give vigtigt fingerpeg forud for ’super tuesday’

I 2020 vil der for første gang være flere vælgere af latinamerikansk afstamning end sorte. Selv om latinovælgere traditionelt er mindre loyale over for demokraterne end afroamerikanere kan de få en større indflydelse på nomineringen end tidligere
Mange unge latinovælgere i Nevada og nabostaten Californien identificerer sig med den ældre politiker af jødisk oprindelse. Når de omtaler ham, bruger de det hengivne øgenavn »Tío Bernie« eller onkel Bernie.

Mange unge latinovælgere i Nevada og nabostaten Californien identificerer sig med den ældre politiker af jødisk oprindelse. Når de omtaler ham, bruger de det hengivne øgenavn »Tío Bernie« eller onkel Bernie.

Brian van der Brug

22. februar 2020

Det kan godt være, at Bernie Sanders er en 78-årig senator fra den lille bjergstat, Vermont, i det nordøstlige USA, hvor den besøgende sjældent ser et brunt eller et sort ansigt.

Trods det identificerer mange unge latinovælgere i Nevada og nabostaten Californien sig med den ældre politiker af jødisk oprindelse. Når de omtaler ham, bruger de det hengivne øgenavn »Tío Bernie« eller onkel Bernie.

»Vi er en befolkning, der er vant til at kæmpe for vores rettigheder, og i Bernie ser vi et menneske, der har kæmpet for andre i hele sit liv,« sagde Anthony Mercado, en 48-årig maskinarbejder i det østlige Los Angeles, for nylig under et vælgermøde med den demokratiske præsidentkandidat til The New York Times.

I modsætning til afroamerikanere har vælgere med latinamerikanske aner aldrig udgjort en solid og loyal vælgergruppe i Det Demokratiske Parti. Men latinoer – en etnisk gruppe, der stammer fra vidt forskellige lande og kulturer – er USA’s hurtigst voksende befolkningsgruppe.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Steffen Gliese
  • Astrid Goplen
Alvin Jensen, Steffen Gliese og Astrid Goplen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ligner en jordskreds-sejer for Bernie Sanders i Nevada. Latinoerne mødte meget talstærkt op for Bernie. Bernie Sanders har nu vundet flest personlige stemmer (popular votes) i primærvalget/valgkredsvalget i de tre første stater i dette primærvalg for en ikke-siddende præsident. Det er første gang i USAs historie nogensinde at det sker.

Altså, er det første gang en præsident-kandidat, som ikke allerede er præsident, vinder flest stemmer i alle de tre første stater i træk i primærvalget i USA. Go Bernie!

Latinoerne - de fleste af dem? - er mere eller mindre katolske, og hvis deres syn på aborter er som vanligt, så vil Sanders nok få problemer deangående. Så gu' ved om han bliver ved med at få deres støtte? Forhåbentlig for det er på tide, at USA får en sober og ærlig præsident, der ikke er ude på at fylde sine og vennernes lommer.

Jan Weber Fritsbøger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar