Læsetid: 8 min.

Kunstig intelligens og ’huller i osten’ skal kickstarte teknologisk guldalder

Briterne barsler med en kopi af Washington-instituttet DARPA, der opfandt forløberen for internettet, stealth-flyvning og GPS. Det er Boris Johnsons særlige rådgiver, Dominic Cummings, der står bag. Han vil skabe en ny videnskabelig guldalder og samtidig revolutionere centraladministrationen
Premierminister Boris Johnsons særlige rådgiver Dominic Cummings er manden med magten bag manden. En af hans vidtgående planer er at revolutionære britisk videnskab via utraditionelle metoder. Her ses Cumming under et Natomøde på hotellet The Grove i Watford, Hertfordshire. 

Premierminister Boris Johnsons særlige rådgiver Dominic Cummings er manden med magten bag manden. En af hans vidtgående planer er at revolutionære britisk videnskab via utraditionelle metoder. Her ses Cumming under et Natomøde på hotellet The Grove i Watford, Hertfordshire. 

Stefan Rousseau

15. februar 2020

I Danmark som i Storbritannien er regeringschefens særlige rådgiver i rampelyset i denne tid. Mette Fredriksens, Martin Rossen, synes at være usædvanligt tæt på magtens centrum. Boris Johnsons særlige rådgiver, Dominic Cummings, er i virkeligheden meget mere end ’bare’ rådgiver.

Han kaldes, foruden visionær, også for Robespierre og Rasputin af sine modstandere. Hans indflydelse siges at dække alle områder i Downing Street, og hans iver efter at få reformeret det, han betragter som et forældet britisk system, er stor. Manden som opfandt Brexit-sloganet Take Back Control og sikrede Boris Johnson en overbevisende valgsejr, har en storstilet plan, der skal kickstarte en ny britisk guldalder for videnskaben.

Giv mig jeres nørder og utilpassede

Ikke sådan at forstå at alle dele af det britiske videregående uddannelsessystem klarer sig skidt, hvilket Dominic Cummings også anerkender. På sin blog skrev han i 2014:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Formand Xi i Kina fortalte at i år 2025 skal man være førende i A.I.-robotteknologi,rumforskning og det må siges at være et kæmpe incitament for vestlige lande som feks. Storbritannien og EU.

Thomas Tanghus

Er det lidt tidstypisk for liberalismen, at tage patent på grundforskning? Ud af universiteterne og ind i private tænketanke.