Læsetid: 2 min.

Efter lang tids politisk uro får Tunesien en ny regering

Det nordafrikanske lands parlament har langt om længe godkendt en ny koalitionsregering
Premierminister Elyes Fakhfakhs regering blev godkendt med stemmerne 129 for og 77 imod.

Premierminister Elyes Fakhfakhs regering blev godkendt med stemmerne 129 for og 77 imod.

Fethi Belaid

29. februar 2020

Efter flere måneders politisk kaos i Tunesien fik landet torsdag endelig godkendt en ny koalitionsregering. Det skete efter en 15 timer lang debat, hvor et flertal af parlamentsmedlemmerne stemte for at godkende den fungerende premierminister Elyes Fakhfakhs regering – det blev gjort med stemmerne 129 for og 77 imod.

For at få svar på, hvorfor det har været så svært for det nordafrikanske land at få stemt en regering igennem, skal vi tilbage til de valg, der blev afholdt i oktober 2019, hvor landets befolkning både skulle stemme om den fremtidige præsident og det fremtidige parlament. Her vandt den politiske outsider og pensionerede juraprofessor Kais Said præsidentposten, mens partiet Ennahda fik flest sæder i parlamentet – 52 ud af 217.

Det moderate islamiske parti Ennahda fik dermed også opgaven med at skulle danne landets regering. Det blev Habib Jemli, som fik lov at stå i spidsen for det arbejde. Men da han i januar præsenterede sit bud på en regering, blev det stemt ned. Selv om Ennahda havde flest pladser i parlamentet, var det ikke nok til at få deres kandidats forslag stemt igennem.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu