Læsetid: 5 min.

Rigmanden Bloomberg fik sin debut til demokraternes præsidentdebat – og blev tromlet ned

Det var ikke alene mangemilliardæren og den tidligere borgmester i New York, der måtte stå model til personlige angreb i onsdagens tv-debat i Las Vegas. I et mundhuggeri uden sidestykke i denne valgsæson gik alle seks kandidater i kødet på hinanden
Tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg fik sin debut på scenen til Demokraternes debat – og blev hurtigt skydeskive for de andre kandidater. 

Tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg fik sin debut på scenen til Demokraternes debat – og blev hurtigt skydeskive for de andre kandidater. 

David Becker

20. februar 2020

Den demokratiske præsidentkandidat og mangemilliardær Michael Bloomberg blev udsat for en byge af personlige angreb fra sine rivaler i en tv-debat onsdag i Las Vegas, og var i flere tilfælde ude af stand til at slå igen på en effektiv facon.

Det var især senator Elizabeth Warren, der gik i kødet på den tidligere borgmester i New York og indehaveren af Bloomberg News.

Kun nogle få minutter inde i debatten sagde Warren, der stod ved siden af Bloomberg:

»Jeg vil gerne nævne, hvem det egentligt er, vi stiller op imod. En milliardær, der har kaldt kvinder ’fede duller’ og ’lesbiske med hesteansigter’. Og jeg taler ikke om Donald Trump. Jeg taler om borgmester Bloomberg.«

Efter dårlige placeringer under valgene i Iowa og New Hampshire havde Warren intet at tabe ved at konfrontere Bloomberg. Hendes mål var oplagt at tiltrække flere kvindelige vælgere.

Andre kandidater gik hårdt til Bloomberg.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Astrid Goplen
  • Alvin Jensen
Astrid Goplen og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Vi skal vel lige have med, at Mike Bloomberg ikke er på stemmesedlen i Nevada.
Bloomberg indtræder først på stemmesedlerne Super Tuesday.

Kim Chang, Karsten Lundsby, Astrid Goplen, Mikkel Zess og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Der skal i hvert fald mere til end rigtig mange dollars, hvis Bloomberg skal have bare en mikroskopisk chance. Sanders og Warren kørte ham jo nærmest midt over.

Jeg håber virkelig, at Demokraterne snart bliver enige om en kandidat, de kan samles om. For ellers får Trump fire år til :(

René Arestrup

Ja, det er desværre det deprimerende perspektiv. Det forekommer meget svært at se hvem af de demokratiske kandidater, der kan vippe Trump af pinden.

Jeg har stor respekt for Sanders og hans politiske projekt, herunder ikke mindst hans konsistente, sammenhængende argumentation. Men han har kun opbakning fra cirka en fjerdel af de demokratiske vælgere - og det er simpelthen ikke nok. Og slet ikke i en direkte konfrontation med Trump.

Problemet for Sanders vil i mindre grad være at slå Trump i personlige, politiske debatter, end det vil være at få det høje antal reaktionære demokrater til at støtte hans kandidatur (herunder undlade obstruktioner af ham i nomineringsprocessen).

Selvom det må anses som mere usandsynligt at Sanders kan vinde et præsidentvalg, end det var da Trump vandt i 2016, bør det fortsat erindres at Trump vandt mod så at sige alle odds.

I øvrigt var debatten i Las Vegas pinagtigt ringe og emotionel. Demokraternes felt kommer samlet til at fremstå umodent og overtændt. Endnu en mulig belastning for Sanders, såfremt han bliver præsidentkandidat for et parti, som kan latterliggøres for adskillige skud i egne knæ.

Historien har vist at det altid har været svært at se en præsident i en præsidentkandidat.

Bill Clinton lignede bare et tandpastssmil indtil han sad i det ovale kontor og viste sig at være fænominal i at få det hvide Amerika's mest modbydelige og nedsættende termer som Welfare Queen og super predator gjort til modbydelig politik. Men havde han ikke taget hjem i valgkampens sidste dage til Arkansas for at overvære henrettelsen af den mentalt retarderede Ricky Ray Rector, så havde han også været for soft on crime. Dengang var det heldigvis for Bill også et plus at havde et par chikanesager mod kvinder.

W. Bush lignede én som havde taget permanent skade af den sprut som gjorde han til born again kristen. Alligevel valgte højesteret ham som præsident. Og man blev jo vant til ham.

Kerry..o'boy. Obama derimod havde noget, men republikanerne gjorde det let for ham ved at sende McCain ud og sige at økonomien så solid ud dage før det hele braste. Joe Biden klarede, for det ikke skal være løgn, som vicepræsidentkandidat, at gå lige op mod Sarah Palin i en TVdebat. Den eneste gang Joe har klaret en uafgjort!

Det vigtigste i en præsidentkampagne er ikke så meget TVdebatterne, men den koalition kandidaterne kan skabe blandt vælgerne. Og her har Sanders klart den største koalition. Men det demokratiske parti og deres donorer skal nok få det ødelagt for ham. Og det vil også nok være bedst. Så kan hans koalition starte en ny bevægelse, som på sigt kan forandre det amerikanske samfund.