Læsetid: 7 min.

Rigmanden Bloomberg fik sin debut til demokraternes præsidentdebat – og blev tromlet ned

Det var ikke alene mangemilliardæren og den tidligere borgmester i New York, der måtte stå model til personlige angreb i onsdagens tv-debat i Las Vegas. I et mundhuggeri uden sidestykke i denne valgsæson gik alle seks demokratiske kandidater i kødet på hinanden
Det slående ved tv-debatten mellem demokratiske præsidentkandidater var, at Bloomberg holdt så lav profil og savnede karisma.

Det slående ved tv-debatten mellem demokratiske præsidentkandidater var, at Bloomberg holdt så lav profil og savnede karisma.

ETIENNE LAURENT/Ritzau Scanpix

21. februar 2020

Den demokratiske præsidentkandidat og mangemilliardær Michael Bloomberg blev udsat for en byge af personlige angreb fra sine rivaler i en tv-debat onsdag i Las Vegas, og han var i flere tilfælde ude af stand til at slå igen på en effektiv facon.

Det var ikke overraskende, at den nyankomne kandidat ville blive skydeskive for de andre kandidater, der er blevet erfarne debattører gennem et års valgkamp. Det der kom bag på mange iagttagere, var Bloombergs øjensynligt dårlige forberedelse og manglende vilje til at slå igen. Men Bloomberg har en chance for at rette op på skaderne ved en tv-debat i South Carolina tirsdag i næste uge.

Det var især senator Elizabeth Warren, der gik i kødet på den tidligere borgmester i New York og indehaver af Bloomberg News.

Kun nogle få minutter inde i debatten sagde Warren, der stod ved siden af Bloomberg:

»Jeg vil gerne nævne, hvem det egentlig er, vi stiller op imod. En milliardær, der har kaldt kvinder ’fede duller’ og ’lesbiske med hesteansigter’. Og jeg taler ikke om Donald Trump. Jeg taler om borgmester Bloomberg.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu