Læsetid: 3 min.

Trump giver luft for sin vrede. Pelosi lader masken falde og bryder med præsidenten

Præsidenten kunne have optrådt generøst efter sin frifindelse. I stedet gik han torsdag til angreb på alle sine politiske modstandere og forvandlede et nationalt bedemøde i Washington, D.C., til et vælgermøde
Lige fra den dag, jeg og førstedamen kom ned med elevatoren i Trump Tower og begyndte kampagnen, har jeg været udsat for en heksejagt. Og den er aldrig hørt op, sagde Donald Trump, da han torsdag holdt tale i Det Hvide Hus efter frifindelsen i rigsretssagen.

Lige fra den dag, jeg og førstedamen kom ned med elevatoren i Trump Tower og begyndte kampagnen, har jeg været udsat for en heksejagt. Og den er aldrig hørt op, sagde Donald Trump, da han torsdag holdt tale i Det Hvide Hus efter frifindelsen i rigsretssagen.

Leah Millis

7. februar 2020

Præsident Donald Trump gav torsdag luft for sin frustration og vrede over at være blevet hevet gennem en fire måneder lang rigsretssag af Det Demokratiske Parti i en tale i Det Hvide Hus til republikanske lovgivere, ministre, hans forsvarshold og familie.

»Lige fra den dag, jeg og førstedamen kom ned med elevatoren i Trump Tower og begyndte kampagnen, har jeg været udsat for en heksejagt. Og den er aldrig hørt op. Den var ondsindet og korrupt, der var korrumperede strissere involveret, folk, der lækkede, og løgnhalse,« sagde han i en tale, der traditionen tro havde mere til hensigt at underholde end at informere.

Præsidenten advarede, at ingen fremtidig præsident ville være i stand til at udstå så hård en prøve, som han har været udsat for.

»Der er ingen udvej. Det er umuligt at ignorere, at man er under tiltale. Jeg lover jer, hvis Obama var blevet stillet for en rigsret for dette her, ville han ikke kunne have forsvaret sig. Han ville være endt i fængsel.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • Anker Heegaard
erik pedersen og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

morten andersen

Den såkaldte frie verden er ledt af en tosse. Længe leve den hvide mands hegemoni. Eller som vores egen Mette F. siger:”vi svinger godt sammen”....

Arne Albatros Olsen, Hanne Ribens, Jan Weber Fritsbøger, Birte Pedersen, erik pedersen, Tommy Clausen, Søren Fosberg, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

"Tis the time’s plague when madmen lead the blind."
Lear i King Lear.
Shakespeare skrev stykket for mere end 400 år siden. Og verden er ikke blevet klogere siden.

Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Søren Knudsen, Inger Jensen, Nette Skov, Birte Pedersen, Birgitte Johansen, Tommy Clausen, Søren Fosberg, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Niels Ishøj Christensen

Manden er sindsyg, drevet af forfølgelsesvanvid, få ham indlagt til mentalundersøgelse hurtigst muligt. En tragedie for det amerikanske demokrati.

Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Birgitte Johansen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Trumpen vandt præsidentvalget i 2016. Hvis demokraterne havde erkendt det, havde de haft fire år til at forberede et alternativ i stedet for at spilde tiden med at iværksætte diverse nuancer af statskup. Hvis de ikke hurtigt slutter op om een kandidat, står de svagt over for den mest kontroversielle præsident nogensinde. Det burde ellers være 'a walk in the park' i stedet for det nuværende 'run around the wilderness'.

Thomas Krag, Karsten Lundsby, Anders Graae, Torben Lindegaard, Michael Friis og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar

Igen ....
Donald Trump er en uværdig rollemodel for vore efterkommere. En usædvanlig løgnagtig og utilregnelig præsident for USA som smitter af på resten af verden. Andet er der vel ikke at sige .... I am speechless!!
At man over there frikender et mennesker, som åbentlyst er uærlig og syntes ALT, hvad han gør er fantastisk. Han lyser af storhedsvanvid og hvad værre er, Trump har nu fået accept og grønt lys til at foretage sig hvad som helst. Skræmmende for hele verden !!

Karsten Lundsby, Niels Jakobs, Arne Albatros Olsen, Hanne Ribens, Niels Ishøj Christensen, Tommy Clausen, Søren Knudsen, Inger Jensen, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar

Aversionerne mod Trump, som er meget forståelige, spærrer som luftballoner for kritiske analyser af hvorfor han kom til magten, hvorfor han står godt til næste præsidentvalg og hvilke politiske processer, som har fundet sted under hans første præsidentperiode. Hvor mange er f.eks. opmærksomme på at Trump-administrationen fik Demokraternes støtte til at bygge den ellers meget udskældte mur ved grænsen til Mexico? Trump's mur blev brug som en kæmpe kritikpunkt under valgkampen i 2016, og i perioden siden ... men kritikken forstummede og i december 2019 vedtog Demokraterne sammen med Republikanerne at finansiere den første del af murens opførelse. Blot ét eksempel.

Thomas Krag, Flemming Berger, Thorkel Hyllested, Lars Løfgren, Jan Kauffmann og Michael Friis anbefalede denne kommentar

"Han lyser af storhedsvanvid og hvad værre er, Trump har nu fået accept og grønt lys til at foretage sig hvad som helst."

Grønt lys har Trump ihvertfald fået til at have udvidede præsidentielle beføjelser iht. terrorbekæmpelse og krigsførsel (jvf. diverse lovvedtagelser med Demokraternes støtte i 2019).

Per Christiansen

Gider helt ærligt ikke høre om eller på ham, undgår det helst.
Han er ikke særlig interessant. Bare et dumt barn.
Hvorvidt han er præsident for USA, må de selv om derovre. Det siger mest om dem og ikke så meget om Trump.
Desværre bruger dansk presse utroligt meget tid på ham.
Godt der er andre news kanaler.

Niels Ishøj Christensen, Tommy Clausen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

for mig er trump nærmest præcis den præsident man kunne forvente i disse tider,
han passer jo perfekt ind i billedet af den udvikling, væk fra ærlighed, solidaritet, empati, og fred som tog sin begyndelse da Reagan blev præsident i USA, Thatcher premierminister i UK, og Poul Schluter statsminister i DK,
siden da er verden blevet mere kynisk, grådig, uretfærdig, og ond, og nu ved jeg jo godt at dette er en forenkling,
visse positive tendenser stoppede ikke helt, og også inden da var negative kræfter godt i gang med at ødelægge,
men der var et markant vendepunkt og siden da er en negativ udvikling accelereret så vi er ved at være nået til det "point of no return", hvor vestlig kulturs endegyldige kollaps er tæt på uundgåeligt, og kun en ny kovending tilbage til den positive udvikling kan redde stumperne,
og for mig er det oplagt at den nye kovending skal bekæmpe grådighed og meningsløst overforbrug og skabe en på langt sigt bæredygtig kultur, og dermed som en selvfølge skære alt unødvendigt forbrug helt væk,
og militarismen er det ultimative meningsløse, og udtryk for et massivt forbrug som kun gør skade så noget af det første vi skal afskaffe er alt militær og al militær produktion,
og som herlig sidegevinst kan vi få fred i verden, og hvem bortset fra de mest magtsyge og grådige vil savne krigene når de ophører,
og så håber jeg at vi kan vende om uden det totale ragnarok som vendepunkt, det er vores eget valg, vi kan enten fortsætte og tage tingene som de kommer ( ragnarok ),
eller vi kan vende om nu og skabe en fremtid, skal vi have en fremtid på sigt skal vi skabe grundlaget NU, til næste år kan det være for sent.

Flemming Berger, christen thomsen, Hanne Ribens, Anders Graae, Lars Løfgren og Nette Skov anbefalede denne kommentar

Det er muligt, at Pelosi har brudt med Trump, men når det gælder krigsforberedelser, regimeskift og udplyndring af andre lande, står de som altid last og brast. Kvalmende at se, hvordan Pelosi under Trumps tale om unionens tilstand sprang op som en fjeder for at istemme en hyldest til Venezuelas ”legitime” præsident og ”demokratiske håb” Juan Guaidó – en mand, som aldrig har været på valg, og som – inden han blev promoveret af USA – var ukendt for langt de fleste i det land, han mener at være præsident for:

https://www.youtube.com/watch?v=0QL0YnZ3_4k

Faktisk har Trump direkte foreslået, at USA uden videre burde ”tage” Venezuelas olie og måske slå en handel af, så Venezuela kunne få lov at beholde nogle procenter til sig selv. Hvilket ubegribeligt hykleri! Ufatteligt, at vi i Europa ikke sætter foden ned, men stadig følger trop, når USA føler sig kaldet til at belære andre lande om respekt for demokrati og international lov og ret.

Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, christen thomsen, Mikkel Zess og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar