Læsetid: 4 min.

TV-værten Caroline Flacks død viser, at der stadig er stor forskel på mandlige og kvindelige kendisser

Den britiske tv-stjerne Caroline Flacks triste død fylder britiske medier og viser endnu engang, at prisen for at være mediedarling kan være alt for høj. Men Flacks liv og død er også et eksempel på, hvor stor forskellen stadig er mellem kvindelige og mandlige kendisser
Carolines Flacks alt for tidlige død var desværre forudsigelig. Tonen i den britiske tabloidpresse er altid grov - og når det gælder kvinder, går pressen et skridt videre, end når det gælder mænd, skriver Jakob Illeborg.

Carolines Flacks alt for tidlige død var desværre forudsigelig. Tonen i den britiske tabloidpresse er altid grov - og når det gælder kvinder, går pressen et skridt videre, end når det gælder mænd, skriver Jakob Illeborg.

Suzanne Plunkett

24. februar 2020

Der var chok og måben, da den kun 40-årige britiske tv-vært og ugebladskendis Caroline Flack blev fundet død den 15. februar.

De selv samme ugeblade, der i årevis havde udstillet tv-værten som den ultimative cougar (en ældre kvinde, der dater yngre mænd, red.), ofte med sjofle eller moralske stikpiller til det vovede og upassende i aldersforskellen, har lige siden været plastret til med sorgfulde betragtninger om det frygtelige i Carolines Flacks triste endeligt, fuldstændigt som forventet.

Den britiske tabloidpresses nådesløshed over for kendte med problemer er velkendt, og pendulfarten mellem tilbedelse og efterfølgende udhængning var i tilfældet Flack ikke stort anderledes end den ’pakke’, mange berømtheder lever med. Alligevel var Flacks liv og død et eksempel på, hvor stor forskellen stadig er mellem kvindelige ugebladskendisser og mandlige ditto.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Peter Beck-Lauritzen
 • Dennis Jørgensen
 • Olaf Tehrani
 • Ole Frank
 • Viggo Okholm
 • erik pedersen
 • Katrine Damm
 • Carsten Munk
 • Anders Olesen
 • Poul Anker Juul
 • Susan Hansen
 • Eva Schwanenflügel
Peter Beck-Lauritzen, Dennis Jørgensen, Olaf Tehrani, Ole Frank, Viggo Okholm, erik pedersen, Katrine Damm, Carsten Munk, Anders Olesen, Poul Anker Juul, Susan Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det bekræfter bare mig i, at det britiske mediebillede er hysterisk og ulækkert. Medierne i Danmark er godt på vej til at antage amerikanske og britiske dimensioner - se blot nyhedsdækningen på BT, EB og TV2's nyhedssider. Det er skræmmende, personfikseret, frygtskabende og frem for alt fordrejende. Masserne elsker åbenbart at svælge i frygt og personhistorier - og befolkningen labber det i sig. Den ulækre synergi mellem folkedomstol og medier lever i bedste velgående.

Peter Beck-Lauritzen, Carl Chr Søndergård, Claus Nielsen, Rolf Andersen, Rikke Nielsen, Ole Frank, Viggo Okholm, ingemaje lange, Hanne Ribens og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Det er jo som taget ud af The Guardian som ofte forsvarer kvinder der ikke kan opføre sig ordenligt, bl.a. Gemma Beale (vidst ikke The Guardians fineste øjeblik men de fortsætter ufortrødent). Man vil gerne have en stor løn, på forsider af blade og tales fint om på internettet men når man så er et røvhul og udøver partnervold er medierne "efter én" og "hetzer" når de skriver om det? Vor herre bevares.

Selvfølgelig skal medierne skrive om kendiskvinder der udøver partnervold. Længere er den ikke.