Læsetid: 4 min.

Unge og ældre, hvide og farvede gav Bernie Sanders markant sejr i Nevada

I Nevada vandt Bernie Sanders endnu større tilslutning end ved valgene i Iowa og New Hampshire takket være hans evne til at tiltrække latinovælgere, afroamerikanere, ældre amerikanere og fagforeningsmedlemmer. Kan han gentage den succes i andre delstater, er vejen banet for at blive demokraternes kandidat i 2020
Bernie Sanders præsenterede ved sin sejrstale i San Antonio, Texas, lørdag aften sin hustru Jane O’Meara Sanders som »USA’s næste førstedame«. Efter sin overbevisende sejr i Nevada lørdag synes nomineringen til Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020 at være inden for rækkevidde.

Bernie Sanders præsenterede ved sin sejrstale i San Antonio, Texas, lørdag aften sin hustru Jane O’Meara Sanders som »USA’s næste førstedame«. Efter sin overbevisende sejr i Nevada lørdag synes nomineringen til Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020 at være inden for rækkevidde.

Zuma / SplashNews.com

24. februar 2020

Efter en overbevisende sejr i den vestlige ørkenstat Nevada lørdag med næsten halvdelen af stemmerne føler senator Bernie Sanders sig mere og mere sikker på, at nomineringen til Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020 nu er inden for rækkevidde.

Det fremgik af Sanders’ sejrstale i San Antonio, Texas, lørdag aften, hvor han foran tusindvis af begejstrede tilhængere præsenterede sin hustru, Jane O’Meara Sanders, som »USA’s næste førstedame« og for første gang i en valgtale opfordrede til »medfølelse« og »kærlighed« til hinanden og »national enhed«.

»Trump og hans venner tror, de vinder dette valg ved at splitte os ud fra vores hudfarve, hvor vi er født, vores religion eller vores seksuelle identitet. Men vi vil vinde ved at gøre det modsatte. Vi vil forene folket,« sagde den triumferende præsidentkandidat i Cowboys Dance Hall i San Antonio.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • John Hansen
 • Torben K L Jensen
 • Hanne Utoft
 • Anders Graae
 • Henrik Leffers
 • Steffen Gliese
 • Eva Schwanenflügel
 • Brian Nocis Jensen
 • Alvin Jensen
 • Kathrine Paulsen
 • Astrid Goplen
John Hansen, Torben K L Jensen, Hanne Utoft, Anders Graae, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Brian Nocis Jensen, Alvin Jensen, Kathrine Paulsen og Astrid Goplen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Olsen

The real truth is that Wall Street regulates the Congress.

Let us wage a moral and political war against war itself, so that we can cut military spending and use that money for human needs.

Det kan godt være, at Information debatpanel forsøger at foregøgle sig selv, at Sanders er "socialdemokrat", men ingen ville nogle sinde høre Mette Frederiksen sige, at Børsen styrer Folketinget, eller at vi skulle føre moralsk krig mod krigen selv og bruge militærudgifterne til at afhjælpe social nød. Den slags paroleagtige formuleringer og letkøbte årsagssammenhænge minder mere om Enhedslisten.

Steffen Gliese

Næ, Flemming Olsen, det er jo ganske tæt på, hvad mainstreamsocialdemokrater ganske ukontroversielt har ytret igennem årene - blot tænk på Lykketofts 'hysteriske kællinger'.
Sandheden er, at alle efterhånden erkender, at den økonomiske overklasse udgør en femte kolonne i et demokratisk samfund, der fortrænger virkelige værdier og kampen for et bedre og mere retfærdigt samfund for selv at kunne udbygge en ekstraparlamentarisk magtbase. Det er åbenlyst for alle - endog den progressive del af selvsamme overklasse, der ikke i længden vil føle sig hjemme blandt fornærede og indolente parasitter.

Esben Lykke, Mikael Velschow-Rasmussen, Bent Gregersen, Steen Bahnsen, Lars Løfgren, Ole Svendsen, Arne Lund, Pia Nielsen, Søren Andersen, Eva Schwanenflügel, Torben Vous, Hanne Utoft, Anders Graae, Michael Waterstradt, Jan Weber Fritsbøger, Steen K Petersen, Estermarie Mandelquist og Astrid Goplen anbefalede denne kommentar
Michael Waterstradt

Flemming Olsen; af ren skær nysgerrighed, hvem ser du som en bedre præsidentkandidat end Bernie Sanders, og hvorfor?

Det demokratiske partiestablishment er ved at skide grønne grise over Sanders fremgang. Det var de også i 2016, hvor de gjorde alt for at forhindre, at han blev valgt. De gik endda så langt og brugte så grove metoder, at forkvinder, der var pyt og pande med Hillary Clinton, måtte træde tilbage midt under valgkampen
De "liberale" medier er ikke bedre. TV-stationen MSNBC - den er de "linousineliberales" TV-kanal (BIll Gates, Clintons og lign.) sammenligner Sanders sejr i Nevada med Nazi-tysklands erobring af Frankrig i 1940. En sjælden opvisning i stupid historieløshed af folk med alenlange uddannelser.
Også pamperne i hotelbranchens fagforeninger agiterede mod at deres medlemmer stemte på Sanders, hvilket medlemmerne alligevel gjorde.
Fortsætte Sanders sin fremgang, da vil det næppe vare længe førend Mette Frederiksen og hendes lakajer vil fortælle alverden, at Sanders - ligesom Corbyn - er ude på en selvmorderisk kurs, og at Sanders ikke er demokratisk socialist på den rigtige måde (dvs. Mette Frederiksens måde, forstås), og at Trump som ingenting vil kunne slå Sanders.
Hvis de amerikanske vælgere vil deres eget bedste, så stemmer de på den korrupte Joe Biden, der i sin var med til at promovere invasionen i Irak. Biden er nemlig en politiker der nemt kunne være medlem af det kgl. danske Socialakrobati.

Hanne Utoft, Mikael Velschow-Rasmussen, Bent Gregersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hold så op med at male fanden på væggen - han fører og de fleste amerikanske medier giver Bernie de største muligheder for at stille op mod den orangefarvede i det hvide hus.

Flemming Olsen

Hvis Sanders har noget tilfælles med Mette, så er det den samme forblommethed med hensyn til indholdet af de påtænkte sociale reformer. Ikke så meget finansieringen, det er slynglerne i Wall Street, der skal punge ud, men hvad det overhovedet kommer til at koste at genne hele USA ind i den samme sygeforsikring. ”Two paragraphs” var Warrens rammende karakteristik af planens detailrigdom.

Michael Waterstradt

Flemming Olsen, medicare for all koster ikke noget, tværtimod ligger der en besparelse på 550 milliarder dollars pr år ved at udskifte det dobbelt så dyre amerikanske sundhedssystem med et system der ligner det skandinaviske...

John Hansen, Lars Løfgren og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar