Læsetid: 5 min.

Biden ligner Sanders’ hovedrival efter et imponerende comeback i South Carolinas primærvalg

Med næsten halvdelen af stemmerne og 60 procent af de sorte vælgere i ryggen knuste Joe Biden Bernie Sanders og alle de andre kandidater i South Carolina i et forrygende comeback efter valgnederlag i Iowa, New Hampshire og Nevada
Joe Biden blev, som han havde håbet, ’comeback kid’ ved primærvalget i South Carolina lørdag. 

Joe Biden blev, som han havde håbet, ’comeback kid’ ved primærvalget i South Carolina lørdag. 

Jeremy Hogan

1. marts 2020

Joe Biden gjorde, hvad han havde lovet med en ikke særlig selvsikker røst i en tv-debat tirsdag med seks andre demokratiske præsidentkandidater.

Han vandt primærvalget i South Carolina lørdag med en overbevisende stemmeandel på 48 procent mod kun 20 procent til frontløberen Bernie Sanders, senatoren fra Vermont.

Den markante sejr er en personlig triumf for den tidligere senator og vicepræsident. De tre gange han er stillet op til præsidentposten – i 1988, 2008 og 2020 – har han aldrig vundet et primærvalg. South Carolina er første gang.

Det bliver formentlig ikke sidste gang i dette valgår, han vinder et primærvalg. Biden ligner nu Bernie Sanders’ eneste troværdige rival til partiets nominering af en præsidentkandidat.

Mangemilliardær og tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg skal stå sin første prøve ved valg på Super Tuesday på tirsdag, hvor 14 delstater stemmer. Men Bloombergs styrke i meningsmålinger er aftaget efter middelmådige præstationer i to tv-debatter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Et stearinlys lyser altid kraftigt op inden det slukker sig selv fordi selve energikilden løber tør - for penge i Bidens tilfælde. "super thuesday" bliver et mareridt - ingen gider at satse på en taber der under kunstigt åndedræt fra DNC (Democratic National Kommittee)

Claus Nielsen, Ole jakob Dueholm Bech, morten andersen, Steffen Gliese og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar