Læsetid: 5 min.

Joe Biden kan blive Bernie Sanders’ hovedrival efter imponerende comeback i South Carolina

Med næsten halvdelen af stemmerne og 60 procent af de sorte vælgere i ryggen knuste Joe Biden Bernie Sanders og alle de andre kandidater i South Carolina i et forrygende comeback efter valgnederlag i Iowa, New Hampshire og Nevada. Men det er stadig op ad bakke for ham under Super Tuesday-valgene
Joe Biden blev, som han havde håbet, ’comeback kid’ ved primærvalget i South Carolina lørdag.

Joe Biden blev, som han havde håbet, ’comeback kid’ ved primærvalget i South Carolina lørdag.

Zuma / SplashNews.com

2. marts 2020

Joe Biden gjorde, hvad han havde lovet med en ikke særlig selvsikker røst i en tv-debat sidste tirsdag. Han vandt primærvalget i South Carolina lørdag med en overbevisende stemmeandel på 48 procent mod kun 20 procent til den formelle frontløber Bernie Sanders.

Den markante sejr er en personlig triumf for den tidligere senator og vicepræsident. De tre gange han er stillet op til præsidentposten – i 1988, 2008 og 2020 – har han aldrig vundet et primærvalg. South Carolina er første gang.

Det bliver formentlig ikke sidste gang i dette valgår, han vinder et primærvalg. Biden ligner nu Bernie Sanders’ mest sandsynlige rival.

Mangemilliardæren Michael Bloomberg skal stå sin første prøve på Super Tuesday (tirsdag), hvor 14 delstater stemmer. Men den tidligere New York-borgmesters styrke er aftaget i meningsmålingerne efter hans middelmådige præstationer i to tv-debatter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Pete Buttigieg er ude. Alle hans supertirsdag-stemmer går til søvnige Joe Biden. Fantastisk timing. Dette er den virkelig begyndelse på, at Demokraterne sætter Bernie ud af spillet - Ingen nominering, igen!" , skriver Trump.

Jeg er sikker på, at den slikkede "javel-siger" Buttigieg er med i etablissementets komplot mod Sanders. De vil hellere have endnu 4 år med Trump end de vil have Sanders som præsidentkandidat!

https://youtu.be/vyEk4BlciXg

Mads Kjærgård og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mikkel Zess

Besynderligt nok var Buttigieg støtte af Sanders ved sidste præsidentvalg.
Endnu én, som har solgt ud af sin moral.

Ja, han er en erfaren javelsiger fra "the milletæry" og kan godt li' at blive aet af de store. Måske er han blevet godt betalt. Måske er han lovet en stor post hvis Biden vinder. Det vil tiden vise...

Og Sanders er en trussel mod den normale tilstand, nemlig at uanset hvilket parti der vinder, så er overklassen den sikre vinder af det amerikanske valg.

Eva Schwanenflügel

In other news..

Republikanerne og Trump-administration har igen lagt sag an mod Obama-care, og denne gang risikerer the Affordable Care Act at lide døden i the Supreme Court.

Lidt hasarderet, når USA står overfor en pandemi mht Covid-19..
Mon ikke Sanders' forslag om gratis sundhed til alle vil få mere medvind?

Supreme Court to Hear Obamacare Appeal https://nyti.ms/32JmP0W