Læsetid: 3 min.

Joe Bidens akilleshæl er Californien, hvor han risikerer at score nul delegerede

Efter comebacksejren i South Carolinas primærvalg bliver det ramme alvor for Joe Biden på ’Super Tuesday’. Tirsdag skal han vinde fire sydstater, nå over 15 procentbarrieren i Californien og sikre et acceptabelt resultat i Texas for at holde trit med venstrefløjskandidaten Bernie Sanders
Spærregrænsen på 15 procent af vælgerne kan muligvis blive en kæmpe hovedpine for Joe Biden, der praktisk talt har været fraværende i delstaten Californien, mens Bernie Sanders har opbygget en stor kampagneorganisation og stemt dørklokker i en million husstande. I meningsmålinger taget inden primærvalget i South Carolina lå den tidligere vicepræsident kun lige over spærregrænsen i Californien.

Spærregrænsen på 15 procent af vælgerne kan muligvis blive en kæmpe hovedpine for Joe Biden, der praktisk talt har været fraværende i delstaten Californien, mens Bernie Sanders har opbygget en stor kampagneorganisation og stemt dørklokker i en million husstande. I meningsmålinger taget inden primærvalget i South Carolina lå den tidligere vicepræsident kun lige over spærregrænsen i Californien.

AL DRAGO

3. marts 2020

Tirsdag aften til Super Tuesday vil alles øjne være rettet mod primærvalgene i USA’s to mest befolkningsrige delstater: Californien og Texas. Tilsammen råder de to delstater over halvdelen af de delegerede, der tirsdag skal vælges i 14 delstater til demokraternes partikongres.

Regner man alle de delegerede sammen fra de 14 tirsdagsvalg, udgør de en tredjedel af de i alt godt 4.000 delegerede til kongressen i juli. Det er første gang i USA’s historie, at så mange delegerede står på spil på en enkelt dag. Årsagen er, at Californien har rykket sin valgdag fra juni frem til den 3. marts.

Tidligere vicepræsident Joe Bidens overvældende sejr i South Carolina lørdag og Pete Buttigiegs og Amy Klobuchars beslutning om at droppe ud af valgkampen har omfordelt kortene og skabt større usikkerhed om udfaldet af Super Tuesday.

Indtil for nylig blev det anset for sandsynligt, at senator Bernie Sanders ville vinde et forspring i antal delegerede, som ingen af rivalerne kunne indhente i de tilbageværende 32 primærvalg.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Det jeg mener er at man ikke bliver demokratisk præsidentkandidat hvis man ikke vinder Californien.