Baggrund
Læsetid: 6 min.

Trump-tilhænger: »Pandemien er blæst ud af proportioner«

I takt med at der bliver slået alarm over den hastige udbredelse af coronavirus i USA har Donald Trump i denne uge skiftet kurs. Men flere af hans tilhængere mener fortsat, at faren bliver overdrevet af demokrater og medier, der vil have præsidenten ned med nakken
I en national måling foretaget for NBC News/Wall Street Journal og offentliggjort i søndags siger 48 procent af de adspurgte, de har tiltro til Trump. Men vælgerne er splittede. 89 procent af de republikanske vælgere har stor tiltro til Trump, mens demokraternes tiltro kan ligge på et meget lille sted: 15 procent.

I en national måling foretaget for NBC News/Wall Street Journal og offentliggjort i søndags siger 48 procent af de adspurgte, de har tiltro til Trump. Men vælgerne er splittede. 89 procent af de republikanske vælgere har stor tiltro til Trump, mens demokraternes tiltro kan ligge på et meget lille sted: 15 procent.

Kevin Dietsch

Udland
21. marts 2020

Noget revolutionerende skete i denne uge.

Efter at have nedtonet truslen fra coronavirussen i to måneder og ofte sammenlignet den smittefarlige sygdom COVID-19 med den årligt tilbagevendende influenza skiftede Donald Trump pludselig holdning.

Selv talte præsidenten dog ikke om en kovending:

»Vi er midt i en pandemi. Det har jeg været overbevist om i lang tid, førend det blev kaldt en pandemi,« insisterede præsidenten på et pressemøde i tirsdags.

Det er uvist, hvad der bevirkede kursskiftet. Ifølge nogle amerikanske medier er det Fox News-nyhedsværten Tucker Carlson, der under et besøg i Trumps vinterresidens, Mar-a-Lago, har overbevist præsidenten om situationens alvor.

Det er sandsynligt. Trump er kendt for at være yderst mistroisk over for eksperter og forskere. De har angiveligt briefet ham jævnligt om epidemien, der spredte sig fra Kina og til andre lande i januar og februar.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er bekymrende, at der øjensynligt er erhvervsledere, der beundrer Trump - hvad siger det om deres egen måde at drive virksomhed på?

Eva Schwanenflügel, Ernst Petersen, Anker Heegaard, Sven Elming og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar