Weinstein-sagen viser os på ny, at voldtægtsdebatten er fuld af myter, som ikke holder

Han støttede sig til sin rollator, filmmogulen Harvey Weinstein, da han mandag den 24. februar gik ind i retssalen på Manhattan i New York. Retssagen mod ham havde stået på i flere uger. En række kvinder var stået frem og havde fortalt, hvordan han havde udsat dem for seksuelle overgreb.
Nu blev han kendt skyldig i to af i alt fem anklagepunkter.
Sagen endte som en sejr for #Metoo-bevægelsen. Men forløbet har også sat fokus på, hvordan ofre reagerer under en voldtægt. Og ikke mindst har det været en øjenåbner for, hvordan andre – både mennesker i almindelighed og højtuddannede forsvarere – tror, at ofre for voldtægt reagerer og handler.
Da sagen stadig rullede, var en af Weinsteins forsvarere, Donna Rotunno, gæst i The New York Times’ radioprogram The Daily. Hun har flere gange vakt opsigt, men i denne episode gjorde hun det i helt særlig grad.
Da interviewet var ved at være slut, sagde journalist Megan Twohey, som er en af dem, der har gravet Weinstein-sagen frem, at hun havde et sidste spørgsmål: Havde Donna Rotunno nogensinde selv været udsat for et seksuelt overgreb?
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
Men viser sagen ikke også, at der er ændringer på vej, fordi mange flere mennesker, som arbejder med disse ting, bliver klogere?
Harvey Weinstein blev jo dømt. Hvis man bliver dømt til over 20 års fængsel i hans alder, så kommer man nok ikke levende ud.
Det er ganske forfærdeligt at mennesker i nutiden tror, at man selv har valgt at sætte sig i en sårbar situation, og det handler om at være barsk.
Ubegribeligt.
Det svarer jo til at påstå, at de er så dumme, at de har fortjent det.
@Lise Lotte Rahbek Det er en form for benægtelsesreaktion, og måske endda en angst for egen svaghed, der bliver projiceret ud på andre mennesker (læs: som oftest kvinder).