Læsetid: 6 min.

Trump vil vinde. Nu skal Obama og Biden stilles for retten

Trump blev i to år undersøgt i sagen om Russiagate. Rigsretssagen i Ukraine-affæren varede i et halvt år. Nu vil præsidenten forvandle disse »svindelnumre« til et politisk våben mod Biden og Obama i valgkampen. Og anledningen er sagen om Michael Flynn
Baggrunden for Trump-regeringens fornyede interesse for Michael Flynn-affæren er, at den kan bruges til at miskreditere både Joe Biden og Barack Obama. I et interview med Fox Business News i sidste uge hævdede præsident Trump, at Obama og Biden begik »den største politiske forbrydelse i amerikansk historie« ved at bruge FBI til at gå efter Michael Flynn og hans kampagne.

Baggrunden for Trump-regeringens fornyede interesse for Michael Flynn-affæren er, at den kan bruges til at miskreditere både Joe Biden og Barack Obama. I et interview med Fox Business News i sidste uge hævdede præsident Trump, at Obama og Biden begik »den største politiske forbrydelse i amerikansk historie« ved at bruge FBI til at gå efter Michael Flynn og hans kampagne.

Brendan Smialowski

19. maj 2020

Da Joseph Biden erklærede sit kandidatur til præsidentposten for mere end et år siden, var præsident Donald Trumps første reaktion at finde noget »politisk snavs« på Barack Obamas tidligere vicepræsident.

Det blev til historien om Trumps bestræbelse på at afpresse Ukraines præsident til at indlede en retlig undersøgelse mod Biden og hans søns angivelige korrupte aktiviteter i Kijev. En historie, der endte med en rigsretssag og en frifindelse af Trump i USA’s senat.

Nu et år efter Ukraine-affæren er Biden tæt på at blive kåret som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat. I meningsmålingerne fører han i næsten alle svingstater, og Trump får negative karakterer af et flertal af vælgerne for sin forvaltning af coronapandemien, mens USA’s økonomi er tæt på et sammenbrud.

Trump, en mester i at identificere modstanderes svagheder, er derfor ikke overraskende i fuld gang med at fabrikere en ny korruptionsskandale. Denne gang involverer det Bidens rolle i Obama-regeringens forsøg på at verificere vedholdende rygter i 2016 og starten af 2017 om Trump-kampagnens forbindelser til russiske agenter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Anders Olesen
  • Kurt Nielsen
  • Marianne Stockmarr
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen, Anders Olesen, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Obamagate" er ligeså surrealistisk som alt andet, den Orange foretager sig.
Meget karakteristisk er sagen på én gang urkomisk og forfærdende i sin groteske betydning for det kommende præsidentvalg.

(Hvis valget da ikke bliver udskudt med tilsvarende absurde begrundelser..? )

Ole Svendsen, Gert Romme, Jan Rosberg, Torben K L Jensen, Helle Walther, Svend-Erik Runberg, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Alle, der påstod at William Barr var en hæderlig, velegnet jurist til posten som justitsminister burde skammes ud offentligt.
USA er den absolut stærkeste militærmagt og uden reel konkurrence. Den har hidtil været begrænset i sin fremfærd af folk med en hvis form for moral og empati.
Trump knuser sine modstander fuldstændigt med de midler han har til rådighed, og får han uindskrænket magt sammen med Barr, vil han ikke stoppe en krig med tilbagetrækning, men med totalkrig uden barmhjertighed.

Svend-Erik Runberg, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg kan ikke helt gennemskue, om det mon er fordi Barr og Trumps fake konspirationsteori fra begyndelsen blot var spil for galleriet, eller fordi de efterfølgende har måttet indse, at der ikke var antydningen af beviser for urent spil, men anyway, Barr har lige udtalt, at der skal lukkes ned for 'den slags anklager' op til præsidentvalget.

Det er klart, at MAGA-supporterne ikke vil kunne gennemskue hvad der sker, og altimens har Trump som vanligt brugt sit embede som personlig platform for nedrakning af modstandere og arvefjender.

Torben K L Jensen, Werner Gass og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Hører lige på Cnn, at Barr ikke vil rejse tiltale. Enten overvejer manden konsekvenserne for sig selv hvis(når) Trump taber valget, eller også skal han have tid til at udforme Trumps erklæringer til et politisk brugbart udsagn.

Helle Walther

Den præsident skal mentalundersøges og ikke genvælges.

Gert Romme, Jan Rosberg, Holger Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Den amerikanske regering og administration ligner alt for meget hoffet omkring Adolf Hitler - lutter ja-sigere der er bange for deres job eller for at sige det som det er : En bande opportunister der er skide ligeglade med den amerikanske befolknings vé og vel.

Ole Svendsen, Kristian Spangsbo, Gert Romme, Helle Walther, Holger Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Han bliver værre og værre. Og når republikanerne ikke selv stopper ham og får ham afsat, har de i den grad stor skyld i det vanvittige skøre,løgnagtige vrøvl han lukker ud om alt og alle. Håber virkelig ikke han vælges.