Læsetid: 4 min.

Jo, Antifa og Boogaloo-bevægelsen er til stede ved protesterne i USA. Men ingen vil tage ansvar for volden

I USA beskylder flere politikere ekstremistiske grupper for at stå bag den vold og plyndring, der er fulgt efter de fredeligere protester over drabet på sorte George Floyd. Men om volden er orkestreret af de ekstreme grupper, er der foreløbig ikke nogen beviser på
»Vi har grund til at tro, at aktører med onde hensigter forsat infiltrerer de retfærdige protester efter George Floyds død,« tweetede, Tim Walz, guvernør i Minnesota forleden.

»Vi har grund til at tro, at aktører med onde hensigter forsat infiltrerer de retfærdige protester efter George Floyds død,« tweetede, Tim Walz, guvernør i Minnesota forleden.

Lawrence Bryant

3. juni 2020

Hvem står bag de voldelige uroligheder i USA? Det spørgsmål har både politikere og medier søgt svar på, efter at George Floyds død har ført til massive fredelige protester, men også plyndringer og bilafbrændinger i byer over hele USA. Over 7.000 demonstranter er blevet anholdt.

En række amerikanske politikere inklusive præsident Donald Trump mener, at udefrakommende ekstremistiske grupper med en anarkistisk dagsorden står bag ildspåsættelser, hærværk og plyndringer, skriver blandt andre The New York Times.

Donald Trump hævdede søndag, at den yderliggående venstreorienterede aktivistgruppe, Antifa, (antifascistisk, red.), som er kendt for at benytte sig af aggressive metoder i deres protester, står bag:

»Det er Antifa og den radikale venstrefløj. Lad være med at skyde skylden på andre,« skrev han blandt andet på Twitter.

Senere har han truet med at kategorisere gruppen som en terrororganisation.

Andre har, ifølge NBC News, mistænkt den højreekstremistiske gruppe Boogaloo for at stå bag volden og plyndringerne af forretninger og butikskæder.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Chris Ru Brix
  • David Zennaro
Peter Beck-Lauritzen, Chris Ru Brix og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

KBH Film&Fotoskole KBH Film&Fotoskole

Det er så måden Information vælger at vinkle Et omsiggribende folkeligt oprør mod Trump på!?

Peter Beck-Lauritzen, David Breuer, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Jakob Trägårdh

"Hvem står bag de voldelige uroligheder i USA? " Det gør et sygt regime (der plyndrer befolkningen aka omfordeler nedefra og op ad med milliarder af dollars i skattelettelser til fortune 500 eliten)

Peter Beck-Lauritzen, David Breuer, Carsten Munk, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Erik Winberg, Mikael Højgaard, Ib Gram-Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

I betragtning af racismen, uligheden og fattigdommen i USA, specielt i en situation med over 40 millioner arbejdsløse og et socialt sikkerhedsnet med gabende huller, er det måske ikke nødvendigt at lede efter nogen, der orkestrerer volden, hærværket og plyndringerne (hvilke sidste man også har oplevet ved ganske "upolitiske" strømnedbrud og deraf følgende mørklægning af storbyer). Det må vel på den givne baggrund kaldes forventeligt, at frustrationerne og vreden kan få nogle til at reagere voldeligt, og at mange griber en given chance for selv at tage, hvad de ikke har råd til.

Peter Beck-Lauritzen, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Ole Henriksen, Claus Nielsen, Silas Bøcher Knudsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Intet nyt. Alt som det plejer at være - over there. :-(

Årsagen, udover korrupt kapitalisme, kan, som jeg ser det, godt være det multi-etniske/kulturelle samfund, USA vitterlig er.
Vi mennesker er simpelthen og tilsyneladende ikke udviklet nok endnu, til tolerere anderledes tænkende.
Der er masser af eksempler, ude i verden, på små, mindre samfund er langt roligere og mere homogene end disse multi-stater.
Så skal vi gøre os nogen forhåbninger om en fremtid med "One-World" - en verden uden grænser, er det bydende nødvendigt vi skoler både børn og voksne i en retning af, "de andre er som os selv. Vi har alle samme glæder, bekymringer og sorger".
Her og nu kunne man starte med ændre typen af nyheder.
I stedet for oplyse om al den krig og ondskab derude i verden, kunne man oplyse om de mere nære ting, hjemmeligt stof. For alt den fokus på ulykke og ondskab, der ude, skaber vores grimme tanker om "de andre". Vi bliver sku aldrig venner på den måde.
Hvis, i, ellers, og såfremt, bliver verden måske et bedre sted at være om små 30år

Eva Kjeldsen

Jeg vil anbefale en bog, den er ikke oversat til dansk,
: Bridge Across Jordan.
Forfatteren er Amelia Platts Boynton Robinson.
ISBEN:0-9621095-4-1

Chris Ru Brix

Jeg troede vold var noget man begik mod mennesker (og andre dyr). Bliver det begået mod ejendom kaldes det hærværk. Og volden kommer tydeligvis hovedsageligt fra individuelle betjente.

Peter Beck-Lauritzen, Erik Karlsen, Søren Løvborg, Jørn Pedersen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Søren Mortensen og Erik Winberg anbefalede denne kommentar