Analyse
Læsetid: 4 min.

Boltons bombe beviser, at Trump stadig kan chokere

Afsløringerne af den amerikanske præsidents fidele optræden over for Kinas præsident Xi kan gør det svært for den republikanske kampagnemaskine at føre Trump frem som den stærke mand, der kan stå fast over for kineserne
Spørgsmålet er, om John Bolton med sin bog vil være i stand til at skære gennem Trump-æraens tåger og for en gangs skyld rykke ved kernevælgergruppernes ellers urokkelige støtte til USA’s siddende præsident.

Spørgsmålet er, om John Bolton med sin bog vil være i stand til at skære gennem Trump-æraens tåger og for en gangs skyld rykke ved kernevælgergruppernes ellers urokkelige støtte til USA’s siddende præsident.

Udland
19. juni 2020

WASHINGTON – Indtil i går var det en vedtagen sandhed, at uanset hvilke nye belastende ting der måtte blive fremdraget om præsident Donald Trump og hans forvaltning af sit embede, så ville det næppe være nok til at chokere ret mange ret meget mere. Efter hans over tre år ved magten har verden trods alt vænnet sig til Trump og hans specielle stil.

Med John Boltons lækkede memoirer kan der nu være grund til at revurdere den antagelse.

Ifølge Bolton har Trump for eksempel sagt til præsident Xi Jinping, at Kinas masseindespærring af uighurer var »præcis den rette ting at gøre«. Trump skal også have bedt om Xis hjælp til at sikre eget genvalg, have udtalt, at journalister ’bør henrettes’, overvejet det som en »cool« mulighed at invadere Venezuela og angiveligt have forsvaret Saudi-Arabiens nedslagtning af dissidenten og Washington Post-klummisten Jamal Khashoggi.

Og dette er kun et foreløbigt udpluk fra de første smagsprøver fra Boltons bog.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bolton vurderede nok at hans vidneudsagn intet ville ændre.