Læsetid: 3 min.

Britisk borgerting kræver, at den økonomiske genopretningsplan efter COVID-19 fokuserer på grøn omstilling

Det britiske borgerting bakker i overvældende grad op om at fremskynde den grønne omstilling. Også britisk erhvervsliv vil gøre klima til et omdrejningspunkt i den forestående genopretning efter COVID-19
Et flertal af briterne bakker op om en grøn genopbygning af den britiske økonomi. På billedet opfordrer klimaaktivister fra Extinction Rebellion til handling.

Et flertal af briterne bakker op om en grøn genopbygning af den britiske økonomi. På billedet opfordrer klimaaktivister fra Extinction Rebellion til handling.

Crispin Hughes

27. juni 2020

Storbritannien nedsatte i januar 2020 et såkaldt klimaborgerting bestående af 108 repræsentativt udvalgte borgere. Over tre weekender har de diskuteret klimaforandringernes implikationer på samfundet, og hvordan de britiske lovgivere bør forholde sig til dem nu og i fremtiden. Det var meningen, at borgertinget også skulle have mødtes en fjerde weekend, men her kom COVID-19 og den medfølgende lockdown i vejen.

I stedet blev der i april og maj arrangeret tre onlinemøder for borgertingets medlemmer. Forinden havde det britiske parlament besluttet, at borgertinget også skulle forholde sig til coronakrisens indvirkning på samfundets mulighed for at bekæmpe global opvarmning.

Et borgerting fungerer ved, at deltagerne først bedes om grundigt at sætte sig ind i problemstillingen ved at læse op på den. På selve mødet holder eksperter med divergerende holdninger oplæg, og derefter diskuterer borgertingets medlemmer. Resultatet af debatten føres til protokols og samles i en rådgivende rapport. Denne udgives først til september, men borgertinget har allerede nu afleveret en midlertidig konklusion til parlamentet i Westminster.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu