Læsetid: 7 min.

Generation Putin: Forandring, ikke stilstand, bør definere fremtidens Rusland

Vladimir Putin har regeret Rusland i 20 år, og i løbet af den tid er en ny generation vokset op. Information har spurgt tre unge russere fra den såkaldte Generation Putin, hvad de synes om præsidenten, der har siddet på magten i hele deres levetid, og hvordan de ser på forslaget til en ny forfatning, der kan holde Putin på posten frem til 2036
Præsident Vladimir Putin på en græssteppe i Sibirien.

Præsident Vladimir Putin på en græssteppe i Sibirien.

Alexey Druzhinin/AFP

29. juni 2020

Præsident Vladimir Putin forsøger i denne uge at få befolkningens opbakning til at kunne fortsætte på posten frem til 2036. Det sker ved en folkeafstemning, der blev skudt i gang torsdag i sidste uge og løber frem til 1. juli, og som handler om en ny forfatning for landet.

Ved afstemningen skal russerne – ud over ’nulstillingen’ af Putins regeringsperiode – blandt andet stemme om en ny definition af ægteskabet, så det udelukkende er en relation mellem en mand og en kvinde, om landets sprog skal klassificeres som russisk, og om ordet »Gud« for første gang skal skrives ind i forfatningen.

Formelt er ændringerne allerede vedtaget, men selve forfatningsudkastet kræver, at de godkendes ved en folkeafstemning med 50 procent af stemmerne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Skoubye
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Jon Mangerel
  • Trond Meiring
  • Kurt Nielsen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Christian Skoubye, Peter Beck-Lauritzen, Jon Mangerel, Trond Meiring, Kurt Nielsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Arne Sejersen

Der er vel unge russere, som er tilfredse med Putins regime og derfor stemmer på ham.
Det kunne være nok så interessant at læse om, hvad de mener.