Læsetid: 4 min.

James Mattis fordømmer Trumps håndtering af George Floyd-protesterne

Samtidig med at USA’s nuværende forsvarsminister Mark Esper er gået direkte imod præsidenten, tager Trumps tidligere forsvarsminister bladet fra munden og anklager præsidenten for magtmisbrug og for at interessere sig mere for at posere foran kameraer end for at lede landet og forene befolkningen
Trumps forhenværende forsvarsminister James Mattis, der her betragter præsidenten ved et møde i 2017, vender sig nu skarpt mod Trumps linje over for protesterne. De defineres ifølge Mattis ’af titusindvis af mennesker, som er blevet anfægtet på deres samvittighed, og som insisterer på, at vi skal leve op til vores egne værdier’.

Trumps forhenværende forsvarsminister James Mattis, der her betragter præsidenten ved et møde i 2017, vender sig nu skarpt mod Trumps linje over for protesterne. De defineres ifølge Mattis ’af titusindvis af mennesker, som er blevet anfægtet på deres samvittighed, og som insisterer på, at vi skal leve op til vores egne værdier’.

Mandel Ngan

5. juni 2020

Donald Trumps første forsvarsminister, James Mattis, fordømmer i en opsigtsvækkende erklæring den amerikanske præsident, beskylder ham for magtmisbrug i reaktionen på den bølge af antiracistiske protester, der i de seneste dage har rystet adskillige byer over hele USA – og opfordrer til, at Trump drages til ansvar.

Med den bemærkelsesværdige verbale bredside mod Trump bryder den tidligere flådegeneral dermed for første gang tavsheden, efter at han i december 2018 tog sin afsked som forsvarsminister.

Mattis finder militariseringen af den amerikanske regerings svar på masseprotesterne over politidrabet på George Floyd forkastelig: »Efter at have fulgt begivenhedernes udvikling over den seneste uge, er jeg både vred og chokeret,« skriver han.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Olesen
Anders Olesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Donald Trump har ikke begået magtmisbrug - han har kun talt om at gøre det.

Men det er dybt rystende at høre præsidenten tale om at indsætte tjenestegørende soldater i de amerikanske byer - altså amerikanske tropper indsat imod amerikanske borgere.

Han må være blevet momentalt vanvittig.